A Keve Manufaktúra is a pálinkafesztiválok szinte állandó kiállítója. Nélkülük mi sem készülhetnék invitálót a Budai Várba. Egy villáminterjúban kérdeztük őket az idei év párlatáról.

P&P: Milyennek ítélik az idei gyümölcstermést?
– Az idei év felemás esztendő volt, mert a tavalyinál lényegesen kedvezőbben alakult a napsütéses órák száma és kellő időben és mennyiségben érkezett csapadék is, ugyanakkor a tavaszi fagyok komoly károkat is okoztak. A szőlőtermés azonban idén különösen jó évjárat lett. 


P&P: Önök mit választottak az idei év gyümölcsének?
– Az idei év gyümölcsének a sárgamuskotály szőlőt választottuk, a különösen jó évjáratra tekintettel. Határozott, selymes ízvilága a különlegességet kedvelők népszerű italává teheti.


P&P:  Ezzel vagy más különlegességgel, egyedi pálinkával készültek a Pálinkafesztiválra?
– Az idei fesztiválra még a tavalyi évjáratot visszük, mivel idei pálinkáink közül egyik sem tart még kész fázisban.


P&P: Nem sokkal a  fesztivál végeztével megindul a karácsonyi készülődés is. Önök  mivel örvendeztetik meg a pálinkakedvelőket?
– Az új pálinkánk – földieper -) remélhetőleg az adventi időszakra elkészül és méltó kísérője lehet a meghitt, családi hangulatú ünnepléseknek. Ezen kívül készülünk új díszdobozos kiszereléssel is, ami remek ajándék pálinkakedvelők részére.