Jó pálinka csak jó cefréből készíthető – ezt mára minden igényes pálinkakedvelő megtanulta. De vajon milyen gyümölcs kell a jó cefréhez? S az idei év mennyire kedvezett az édes, lédús gyümölcsök termesztésének? A Pálinkák és Párlatok Magazin ennek járt utána Somlóvásárhelyen,  

 

Prémium minőségű Cornus Pálinkák
P&P: Elégedettek az idei terméssel?
Erre nehéz most válaszolni, mert van olyan gyümölcs, ami idén nagyon jó lett és van, ami kevésbé, illetve még van sok olyan gyümölcs is, amit csak ezek után fogunk feldolgozni. Ilyen például a szőlőfajták nagy része vagy a vilmoskörte. 
P&P: De azért van, amivel elégedettek…
Az idei cseresznyetermés jó volt, a meggy talán még jobb, magas cukorfokkal. Míg a sárgabarack jelentős részét elverte a jég. Bár ennek köszönhetően nagy harc folyt a jó minőségű gyümölcsökért, a szerencse mellénk állt, s idén is nagyon szép, jó minőségű „alapanyagot” tudtunk beszerezni. Az eddigi szilvafelhozatal is elégedettek vagyunk. Sőt, abban bízunk, hogy a később érő fajták is igen kiválóak lesznek. Összességében elmondható, hogy a nagy melegnek köszönhetően az idei gyümölcstermés sokkal jobb volt, mint a tavalyi.  


P&P: Vajon melyik lesz ezek közül az év gyümölcse, párlata?
Van elképzelésünk, de erre még korai lenne válaszolni. Az idei gyümölcsből novemberre készülnek el első pálinkák. 
 
P&P: Hamarosan itt az őszi budapesti „Pálinka és…”. Milyen különlegességgel készülnek erre az alkalomra?
Idei évben az új pálinkánk a dupla ágyas alma, ami egy gyönyörű desszert pálinka. A pálinkát a különleges ágyazási technika teszi egyedivé. Ezt a pálinkát szeretnénk idén a fesztiválokon a közönséggel megismertetni. Szintén új és limitált szériás termékünk a fahordóban érlelt juhfark pálinka.
 
Érdemes lehet megkóstolni, mindkét különlegességet. S bár kissé korainak tűnhet, abban bízunk, hogy a dupla ágyas alma a karácsonyi asztalok desszertpálinkája lehetne, a limitált szériás fahordóban érlelt juhfark pálinka pedig kitűnő ünnepi ajándék.
 
P&P: Ezek szerint a prémium minőségű pálinkák kedvelőinek a karácsonyi ünnepekig kell várakoznia, ha Cornus Pálinkát „hörpintenének”?
Nem. Természetesen nem. 🙂 A pálinkakészítés folyamatába és a nálunk készült pálinkák kóstolására egész évben van lehetőség. Érdemes követni Facebook-oldalunkat vagy lapozgatni a Pálinkák és Párlatok Magazin hasábjait, hiszen mindkét helyen beszámolunk újdonságokról, s minden  eseményről értesülhetnek a rajongók.
 
A Cornus pálinka csapata