Kilenc magyar kajszibarack pálinka került be idén a Pálinkakiválóságok Könyvébe, ráadásul a 2019-ben először kiosztott „Agrárminisztérium pálinkája” díj nyertese is ebben a kategóriában található. A legjobb kajszipálinkák többsége a 7500-10000 forintos árkategóriába tartozik, de akad egy, amelyik kevesebb mint 5000 forintba kerül.

A Pálinkakiválóságok Könyve 2019-ben 22 pálinkaház 93 tételét gyűjtötte egybe, 2014-es megjelenése óta pedig több mint 500 pálinka különlegességet sorakoztatott fel. Idén 54 tétel került a Pálinkakiválóságok közé és 39 tétel nyerte el a TOP Pálinakiválóság címet. A Nemzeti Pálinkakiválóság Program célja a földrajzi árujelző-oltalommal rendelkező pálinka és törkölypálinka fogyasztási kultúrájának minőségi szintre emelése, illetve a termék népszerűsítése a hazai és a külföldi piacokon. 

2019 legjobb kajszipálinkái
Miraculum – Kajszibarack pálinka – Agárdi Pálinkafőzde -TOP Pálinkakiválóság
Sárgabarack pálinka – Brill Pálinkaház – TOP Pálinkakiválóság
N18 Kajszibarack pálinka – Nobilis Pálinkafarm – TOP Pálinkakiválóság
Magyar kajszibarack pálinka – Márton pálinkafőzde – Agrárminisztérium pálinkája
Sárgabarack pálinka – 1Csepp Pálinkaház – Pálinkakiválóság
Prémium – Kajszibarack pálinka – Lunczer Pálinkaház – Pálinkakiválóság
Érlelt barack pálinka – Matheus Pálinkaház – Pálinkakiválóság
Hat királyné Pálinkája – Gönci Barackpálinka – Miskolci Likőrgyár – Pálinkakiválóság
Exclusive – Barackpálinka – Várda – Distillery – Pálinkakiválóság

A 2019-es Pálinkakiválóságok Könyvébe idén kilenc kajszibarack pálinka került be. Hármat a TOP Pálinkakiválóságok közé, ötöt pedig a Pálinkakiválóságok közé választottak. Ebben az évben osztották ki először az „Agrárminisztérium pálinkája” díjat, amelyet a Márton Pálinkafőzde Magyar kajszibarack pálinkájának ítéltek oda. A pálinkák többsége a 7500-10000 forintos árkategóriába tartozik, egy tétel van csupán, amely kevesebb mint 5000 forintba kerül.