A pálinka a magyar gasztronómia egyik pótolhatatlan eleme, megvan a maga helye a megterített asztalon, főzése és fogyasztása pedig évszázadok óta a magyar népi tradíció szerves része – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadó ünnepségén, az Országházban. 

A pálinka nemzeti italunk, palackba zárja a gyümölcsök esszenciáját 

s megmenti a jövőnek a vidéken élők tudását és bölcsességét – hívta fel figyelmünket a tárcavezető. Emellett képes megismételhetetlen hangulatot teremteni, gondoskodik a közösség megőrzéséről. „A pálinkának éppen ezért hungarikum, ott van a helye a magyarság csúcsteljesítményei között, igazi nemzeti összetartó erőt képvisel. – tette hozzá.

Nagy István emlékeztetett, a Vidékfejlesztési Programból 2021-2027 között komplex módon fejlesztjük a teljes élelmiszeripart, minden tevékenység és minden vállalati méret számára biztosítunk lehetőséget. A felhívások tervezése során az ipar igényeit vettük figyelembe, örömünkre szolgált, hogy ebben a folyamatban a Pálinka Nemzeti Tanács is segítette a munkát. nevezők is.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy a pandémia ugyan visszavetette a keresletet, különösen rossz hatással volt az értékesítésre a HORECA szektor időszakos leállása, de összességében elmondható, hogy az elmúlt 15 évben a pálinka és a törkölypálinka előállítása, fogyasztása, ismertsége és megbecsültsége folyamatosan növekedett.

A Pálinkáról, annak minőségéről és mennyiségéről a főzőmesterek szaktudása, szorgalma gondoskodik.

tartja Nagy István. Éppen ezért a munka elismeréseképpen díjjal jutalmazzák ezt az értékteremtő tevékenységet. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a megmérettetésre idén 300 féle pálinkával neveztek a résztvevők – emelte ki a miniszter az Agrárminisztérium közleményében.

Forrás: origo.hu

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül