Pálinka, vagy párlat? Egészséges, vagy maradék gyümölcsből? Cukrot, vagy inkább élesztőt tenni a cefrébe? Még mindig a „mennyi lett” a legfontosabb kérdés a „milyen lett” helyett? Elsőszámú
hungarikum, vagy kerítésszaggató? Az após 52 fokosa, vagy a szaküzletben kapható 40 fokos az igazi? Utóbbin mégis mi kerül annyiba?!

Megannyi kérdés, amire szinte minden családi összejövetelen, disznóvágáson, vagy baráti beszélgetésen sor kerül és Te nem tudod, hogy mit is mondj ezekre? Azt nem állítom, hogy a könyv elolvasása után mindenre tudod majd a választ, de hogy tájékozottabb leszel, az bizonyos! Ha egy pálinkarajongónak ajándékot keresel, vagy csak valamelyik kotyvasztó családtagot szeretnéd meggyőzni arról, hogy valamit rosszul csinál, akkor ez a könyv a jó választás!

A témában már eddig is születtek kiadványok, de jelen munkában megpróbáltam még teljesebb, átfogóbb képet adni az egész folyamatról, legyen szó párlattörténetről, a pálinkának alkalmas gyümölcsökről, ezek kiválasztásáról és feldolgozásáról, a hazánkban leginkább elterjedt lepárlási technológiákról, a kész párlat kezeléséről, ágyazásról, érlelésről és a pálinkabírálatról.  A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomát szerzett pálinkamesterként, több kereskedelmi és bérfőzde üzemvezetőjeként és pálinkamestereként, díjazott pálinkák készítőjeként, valamint pálinkabírálóként szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani, illetve a szakirodalmat bővíteni.

A könyv december elejétől a palinka.online webshopban is megvásárolható. 1. kiadás, A4 formátum, 95 oldal, keménytáblás borító. Fogyasztói ár: 7000

Forrás: hivatkozás

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül