Aki megveszi a nedűt, kap hozzá egy precíz mérőpoharat is, hogy mindig pontos legyen az adagolás.

A brit Anno Distillers egy nem túl régi szeszfőzde: 2011-ben alapította két tudós, akik hátuk mögött hagyták korábbi karrierjüket. Vélhetően azért, hogy nevet szerezzenek maguknak, megalkották a valaha volt legerősebb gint, az Anno Extreme 95-öt. A korábbi ginrekordot a svéd Strane márka Ultra Uncut Strength Gin fantázianevű itala tartotta, az a nedű 82,5 fokos.

Az ital neve árulkodó: 95 százalékos alkoholtartalma nem vicc, már-már tiszta szeszként is lehetne árulni a nedűt a patikákban. Némi tudományos beütést így is kapott a gin: a kémialaborokból ismerős mérőpohár jár mellé, mely precízen skálázott. Készítői természetesen nem ajánlják a közvetlen fogyasztást, inkább tonikkal felütve javasolják, egy adaghoz mindössze 5 ml gint keverve.

Ahogy azt a gyártó kiemelte, az ajánlást betartva egy ízletes koktélt kaphatunk, mely ráadásul egy átlagos gin tonicnál 75 százalékkal kevesebb alkoholt tartalmaz. De mi adja gin ízét? Habár szinte teljes egészében alkoholból áll, az Anno Extreme 95 nem csak egy égetően ütős folyadék: egyfajta likőrösség és fűszeresség érződik az ízén, melyet némi boróka is kísér.

Erőssége miatt készítői nem kockáztatják meg, hogy nagyobb kiszerelésben forgalmazzák, így csak kétdecis üvegekben kapható az ital. Az ajánlást követve egy palack 40 adag gin tonichoz elegendő, ára 30 font (11 800 forint).

 

Forrás: hivatkozás

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül