Sárréti pálinka- és párlatmustra 2016-2023. ★★★★★★☆

Sárréti pálinka- és párlatmustra 2016-2023. ★★★★★★☆

A verseny

  • Értékelése: még nincs értékelve
  • Szervezője: Szeghalmi Művelődési-, Sport és Szabadidő Központ
  • Hivatalos weboldala:
  • Közösségi média oldala(i): Sárréti Pálinka- és  Párlatmustra

A Sárréti pálinkamustra története 2016-2023.

hamarosan

!

A párlatverseny pontszámításának alapja

A Sárréti pálinka- és párlatmustra bírálati rendszere egyedi, hiszen itt  nem csak profik, hanem gyakorló (főzők) illetve pálinkabarát fogyasztók is bírálnak. Igaz, más a bírálatuk súlya az értékelésben.  Szinte állandó bíráló Dúl Udó, Szöllősi Edit, Kerék Tibor, Elek István, Homoki János pálinkamesterek, de a zsűri tagja között Ledő Móni is megtalál volt.

A 2020 párlatverseny pontszámításának alapja

feltöltés alatt

 

 

Pálinkakonferencia | szakmai napok és workshopok online

  Itt (majdnem) minden a pálinkáról szól!Kortyolj bele kéthetente a pálinkakóstolás illetve a pálinkakészítés mindennapjaiba! Fedezd fel, milyen módszerekkel dolgoznak a legsikeresebb párlatkészítők, hogyan cefréznek, milyen praktikákat használnak, hogyan érnek...

A pálinka-szabadságharc győzött, de van, amiben az osztrákok jobbak nálunk

A csupán évi kétdecis egy főre jutó évi pálinkafogyasztás növelése és az export bővítése lehet kitörési pont a hazai pálinkafőzdék számára, de ehhez emelni kell a minőséget. Az új eredetvédelmi szabályok kellően motiválhatják ezt is.A szakpolitika várakozásai szerint...

Lekörözte a világot a Balaton népszerű itala

Harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái érezhetők.A Balaton Gin a világ minden tájáról érkező, több mint 800 gin közül a ginek Oscar-díjának is tartott World Gin Awards nemzetközi versenyen Londonbana kortárs kategóriában...

Mindegy, csak folyjon! | Gusto podcast

Szeretünk inni, és amikor iszunk, az több, mint egyszerű piálás. Néha eszünk is, és erről a kettőről mindig eszünkbe jut valami. A Mindegy csak folyjon! a Gusto magazin és az ÉrdFm 101.3 közös podcastja. A házigazdák: Kövesdi Péter újságíró, hobbievő és...

Az Ihatóbb Magyarországért vendége Mladoniczky István

Az Ihatóbb Magyarországért vadonatúj podcastje! Az adás itt elérhető: https://bit.ly/3DgzETP Mladoniczki István Pálinkamester szakmérnök járt Nyulasi Gábriel István stúdiójában és együtt kóstoltak. Sőt ezt az adást most a rádióban is meghallgathatod este 9 órakor katt...

Ha csak egy birspálinkát inna, ez legyen az

Beszélgetés Pach GáborralNagymamámnál a tisztaszobában mindig hűvös volt és birsillat. A szekrény tetején sárgán világítottak a birsalmák, mint a villanykörték. A belőlük készült kompótot nem szerettem, de egy szelet birsalmasajtért a lelkemet is eladtam. ...

Nehéz a helyzet

Cégér nem, de üveg azért kell a pálinkánakNincsenek könnyű helyzetben a somogyi pálinkakészítők. Az orosz–ukrán háború következtében nehezen tudják az üvegeket beszerezni, vagy ha más piacról hozatják, annak az ára 50 százalékkal magasabb, mint korábban. Az...

Adamik Anikó

Több, mint 17 évvel ezelőtt lett a pálinka szerelem az életemben, amikor is az egyetemen erjedés szakosként Panyikné Cila mellett kezdtem segédkezni a pálinkabíráló tréningeken, pálinkaversenyeken. Először csak a háttérben töltögettem, de hamar a pálinkabírálók között...

Ágotai Zoltán

Alap szakmám szerint ortopédiai műszerész vagyok, ami jelentős kreativitást és kézügyességet igényel. Tudnék készíteni egy új varázslábat Forrest Gumpnak vagy egy másik lábat Hablatynak, de nem okozna talán gondot egy Éjfúria farka sem. A kézműves dolgok mindig is...

Ari András

Szatmári gyerek lévén azt gondolhatnánk, hogy eleve predesztinálva voltam a pálinka fogyasztásra és főzésre. A valóság azonban az, hogy fiatal felnőttként a húszas életéveimben szinte csak rossz élményeim voltak a pálinkával kapcsolatban. 1997-ben költöztem...

Pálinkakonferencia | szakmai napok és workshopok online

  Itt (majdnem) minden a pálinkáról szól!Kortyolj bele kéthetente a pálinkakóstolás illetve a pálinkakészítés mindennapjaiba! Fedezd fel, milyen módszerekkel dolgoznak a legsikeresebb párlatkészítők, hogyan cefréznek, milyen praktikákat használnak, hogyan érnek...

bővebben
Lekörözte a világot a Balaton népszerű itala

Lekörözte a világot a Balaton népszerű itala

Harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái érezhetők.A Balaton Gin a világ minden tájáról érkező, több mint 800 gin közül a ginek Oscar-díjának is tartott World Gin Awards nemzetközi versenyen Londonbana kortárs kategóriában...

bővebben
Mindegy, csak folyjon! | Gusto podcast

Mindegy, csak folyjon! | Gusto podcast

Szeretünk inni, és amikor iszunk, az több, mint egyszerű piálás. Néha eszünk is, és erről a kettőről mindig eszünkbe jut valami. A Mindegy csak folyjon! a Gusto magazin és az ÉrdFm 101.3 közös podcastja. A házigazdák: Kövesdi Péter újságíró, hobbievő és...

bővebben
Az Ihatóbb Magyarországért vendége Mladoniczky István

Az Ihatóbb Magyarországért vendége Mladoniczky István

Az Ihatóbb Magyarországért vadonatúj podcastje! Az adás itt elérhető: https://bit.ly/3DgzETP Mladoniczki István Pálinkamester szakmérnök járt Nyulasi Gábriel István stúdiójában és együtt kóstoltak. Sőt ezt az adást most a rádióban is meghallgathatod este 9 órakor katt...

bővebben
Ha csak egy birspálinkát inna, ez legyen az

Ha csak egy birspálinkát inna, ez legyen az

Beszélgetés Pach GáborralNagymamámnál a tisztaszobában mindig hűvös volt és birsillat. A szekrény tetején sárgán világítottak a birsalmák, mint a villanykörték. A belőlük készült kompótot nem szerettem, de egy szelet birsalmasajtért a lelkemet is eladtam. ...

bővebben
Nehéz a helyzet

Nehéz a helyzet

Cégér nem, de üveg azért kell a pálinkánakNincsenek könnyű helyzetben a somogyi pálinkakészítők. Az orosz–ukrán háború következtében nehezen tudják az üvegeket beszerezni, vagy ha más piacról hozatják, annak az ára 50 százalékkal magasabb, mint korábban. Az...

bővebben
Adamik Anikó

Adamik Anikó

Több, mint 17 évvel ezelőtt lett a pálinka szerelem az életemben, amikor is az egyetemen erjedés szakosként Panyikné Cila mellett kezdtem segédkezni a pálinkabíráló tréningeken, pálinkaversenyeken. Először csak a háttérben töltögettem, de hamar a pálinkabírálók között...

bővebben

Ágotai Zoltán

Alap szakmám szerint ortopédiai műszerész vagyok, ami jelentős kreativitást és kézügyességet igényel. Tudnék készíteni egy új varázslábat Forrest Gumpnak vagy egy másik lábat Hablatynak, de nem okozna talán gondot egy Éjfúria farka sem. A kézműves dolgok mindig is...

bővebben

Ari András

Szatmári gyerek lévén azt gondolhatnánk, hogy eleve predesztinálva voltam a pálinka fogyasztásra és főzésre. A valóság azonban az, hogy fiatal felnőttként a húszas életéveimben szinte csak rossz élményeim voltak a pálinkával kapcsolatban. 1997-ben költöztem...

bővebben

Forrás: Varga Róbert, pálinkamester, a verseny házigazdája

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül

Közelgő események

Pálinkás Palack Posta

Csatlakozz közel 10.000 fős közösségünkhöz és pálinkázz velünk online! Iratkozz fel a PálinkásPalackPosta hírlevelére és mi hetente egyszer szállítjuk neked a Pálinkák és Párlatok világának híreit, a párlatversenyek eredményeit, programajánlókat, különleges ajánlatokat és játékokat!

Már Messengeren is

Pálinkák és Párlatok messenger kód ingyenes híváshoz

Facebook oldalukról