Sárréti pálinka- és párlatmustra 2016-2023. ★★★★★★☆

Sárréti pálinka- és párlatmustra 2016-2023. ★★★★★★☆

A verseny

  • Értékelése: még nincs értékelve
  • Szervezője: Szeghalmi Művelődési-, Sport és Szabadidő Központ
  • Hivatalos weboldala:
  • Közösségi média oldala(i): Sárréti Pálinka- és  Párlatmustra

A Sárréti pálinkamustra története 2016-2023.

hamarosan

!

A párlatverseny pontszámításának alapja

A Sárréti pálinka- és párlatmustra bírálati rendszere egyedi, hiszen itt  nem csak profik, hanem gyakorló (főzők) illetve pálinkabarát fogyasztók is bírálnak. Igaz, más a bírálatuk súlya az értékelésben.  Szinte állandó bíráló Dúl Udó, Szöllősi Edit, Kerék Tibor, Elek István, Homoki János pálinkamesterek, de a zsűri tagja között Ledő Móni is megtalál volt.

A 2020 párlatverseny pontszámításának alapja

feltöltés alatt

 

 

Elindult a nevezés az idei Brillante párlatversenyre

A rendezvényt a 23. Gyulai Pálinkafesztivált tavasszal, május 26-28. között rendezik meg. ​Elindult a nevezés a Brillante - 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre, az esemény évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye. A versenyen idén is keresik a...

A hegykői 1 Csepp pálinkamanufaktúra lett az év főzdéje!

1 Csepp díjnyertes pálinkák és párlatok a palinka.online polcainArany minősített és kategóriagyőztes pálinkákkal tért haza Debrecenből, a közelmúltban megrendezett Quintessence Pálinka- és Párlatversenyről a hegykői 1 Csepp Pálinka. A Legjobb Kereskedelmi Főzde címet...

Több, mint ezer mintát kóstoltak a Porrogi Pálinkaversenyen

A Csurgói Történelmi Park adott otthont a hét végén a 11.Porrogi Pálinkaversenynek és a 41. Borversenynek,  amelyet hagyományosan a Hétszergörbe Gazdakör, a Pálinka-vidék Egyesület és a Porrogi Önkormányzat szervezett. A  pálinka-versenytételek számát tekintve ez a...

A jó pálinka gazdasági érték

Arattak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye elkötelezett magánfőzői a párlatok és főzőmesterek nagyszabású gáláján.- A magyar pálinka sikereket vívott ki magának, s nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon – mondta Nagy István agrárminiszter a 13....

Díjnyertes pálinka nincs alkotás és tudás nélkül

A XIII. Quintessence Pálinka-és Párlatversenyre 1763 minta érkezett 230 nevezőtől, 153 településről. A Kárpát-medence legnagyobb pálinka seregszemléjét február 4-én a debreceni Kölcsey Központban tartották. Az eredményhirdető gálán a nemzetközi bíráló csapat véleménye...

A gyümölcs legjavát zárják be az üvegekbe

A pálinka készítése egyszerre tudomány, szakma és művészet.A jó pálinka nemcsak nemes ital, de valódi gazdasági érték, idegenforgalmi vonzerő is. A pálinkafőzdék munkát, megélhetést adnak, miközben innovatív megoldásokat keresnek, hogy biztosítsák a minőséget. A...

A pillanat, amikor végigmegyek győztesként közöttük, mindent megér!

Krisztina pálinkában is lefőzi a férfiakat! 🙂 ​Kertvárosi házában látogattam meg Czifráné Berczi Krisztinát, a pálinkafőzés feltörekvő tehetségét, aki az elmúlt néhány év pálinka versenyeiről sorra hozta el az arany-, ezüst – és bronzérmeket, holott hivatalosan csak...

A pálinka készítése egyszerre tudomány, szakma és művészet.

Debrecenben gyűltek össze a Kárpát-medence legjobb pálinkafőzői A jó pálinka nem csak nemes ital, de valódi gazdasági érték, idegenforgalmi vonzerő is. A főzdék munkát, megélhetést adnak, miközben innovatív megoldásokat keresnek, hogy biztosítsák a minőséget. A...

Hogyan készül Magyarország első számú hungarikuma?

Szöllősi Kristóf barátomnál járt az AgroTime :)Bányavölgyi Donáta, az AgroTime műsorvezetője, mondhatnánk, azért húzott le nyolc kupica pálinkát Szőllősi Kristóf magán-pálinkafőző kisüzemében, hogy védekezzen a téli hideg ellen, de ez elég ingatag érv annak...

Szilvapálinka volt az orosházi klubest „vendége”

A szilvapálinka készítésének a folyamata volt napirenden azon az előadáson, melyet az orosházi pálinka klubban tartottak pénteken este. Természetesen a kóstolás sem maradhatott el.Tavaly ősszel alakult meg az Orosháza és Térsége Gazdakör tagozataként a pálinka klub,...
Quintessence | 1763 pálinka és párlat 4 országból

Quintessence | 1763 pálinka és párlat 4 országból

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyre 1763 minta érkezett Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és ez alkalommal először Vietnámból. ​A pálinkák és párlatok értékelésére január 19‒21-én került...

bővebben

Pálinkakonferencia | szakmai napok és workshopok online

  Itt (majdnem) minden a pálinkáról szól!Kortyolj bele kéthetente a pálinkakóstolás illetve a pálinkakészítés mindennapjaiba! Fedezd fel, milyen módszerekkel dolgoznak a legsikeresebb párlatkészítők, hogyan cefréznek, milyen praktikákat használnak, hogyan érnek...

bővebben
Lekörözte a világot a Balaton népszerű itala

Lekörözte a világot a Balaton népszerű itala

Harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái érezhetők.A Balaton Gin a világ minden tájáról érkező, több mint 800 gin közül a ginek Oscar-díjának is tartott World Gin Awards nemzetközi versenyen Londonbana kortárs kategóriában...

bővebben
Mindegy, csak folyjon! | Gusto podcast

Mindegy, csak folyjon! | Gusto podcast

Szeretünk inni, és amikor iszunk, az több, mint egyszerű piálás. Néha eszünk is, és erről a kettőről mindig eszünkbe jut valami. A Mindegy csak folyjon! a Gusto magazin és az ÉrdFm 101.3 közös podcastja. A házigazdák: Kövesdi Péter újságíró, hobbievő és...

bővebben
Az Ihatóbb Magyarországért vendége Mladoniczky István

Az Ihatóbb Magyarországért vendége Mladoniczky István

Az Ihatóbb Magyarországért vadonatúj podcastje! Az adás itt elérhető: https://bit.ly/3DgzETP Mladoniczki István Pálinkamester szakmérnök járt Nyulasi Gábriel István stúdiójában és együtt kóstoltak. Sőt ezt az adást most a rádióban is meghallgathatod este 9 órakor katt...

bővebben
Ha csak egy birspálinkát inna, ez legyen az

Ha csak egy birspálinkát inna, ez legyen az

Beszélgetés Pach GáborralNagymamámnál a tisztaszobában mindig hűvös volt és birsillat. A szekrény tetején sárgán világítottak a birsalmák, mint a villanykörték. A belőlük készült kompótot nem szerettem, de egy szelet birsalmasajtért a lelkemet is eladtam. ...

bővebben
Nehéz a helyzet

Nehéz a helyzet

Cégér nem, de üveg azért kell a pálinkánakNincsenek könnyű helyzetben a somogyi pálinkakészítők. Az orosz–ukrán háború következtében nehezen tudják az üvegeket beszerezni, vagy ha más piacról hozatják, annak az ára 50 százalékkal magasabb, mint korábban. Az...

bővebben
Adamik Anikó

Adamik Anikó

Több, mint 17 évvel ezelőtt lett a pálinka szerelem az életemben, amikor is az egyetemen erjedés szakosként Panyikné Cila mellett kezdtem segédkezni a pálinkabíráló tréningeken, pálinkaversenyeken. Először csak a háttérben töltögettem, de hamar a pálinkabírálók között...

bővebben

Ágotai Zoltán

Alap szakmám szerint ortopédiai műszerész vagyok, ami jelentős kreativitást és kézügyességet igényel. Tudnék készíteni egy új varázslábat Forrest Gumpnak vagy egy másik lábat Hablatynak, de nem okozna talán gondot egy Éjfúria farka sem. A kézműves dolgok mindig is...

bővebben

Forrás: Varga Róbert, pálinkamester, a verseny házigazdája

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül

Közelgő események

Pálinkás Palack Posta

Csatlakozz közel 10.000 fős közösségünkhöz és pálinkázz velünk online! Iratkozz fel a PálinkásPalackPosta hírlevelére és mi hetente egyszer szállítjuk neked a Pálinkák és Párlatok világának híreit, a párlatversenyek eredményeit, programajánlókat, különleges ajánlatokat és játékokat!

Már Messengeren is

Pálinkák és Párlatok messenger kód ingyenes híváshoz

Facebook oldalukról