Idén is fakanalat ragadtak a környékbeli és Deszk testvértelepüléseinek polgármesteri a XXV. Deszki Falunapok kísérőrendezvényén, a szintén jubileumi XX. Polgármesterek Nemzetközi főzőversenyén.

Jó hangulatból, finom falkatokból és pálinkából nem volt hiány szombaton Deszken a jubileumi XX. Polgármesterek Nemzetközi főzőversenyén. Amikor megérkeztünk, éppen a polgármester, Király László látogatta végig kollégáit és kínálta őket diópálinkával. A belga Ninove városából érkezett csapat csirkés zöldséges ragut készített, ami hamar elfogyott. Michel Casteur, a település polgármestere elmondta, az első alkalom óta főznek a rendezvényen, Deszket a második otthonának tekinti.

Sorok két helyen kígyóztak: az algyői sült halért és a német sörért. Wiesenbach alpolgármestere, Markus Bühler két korty között elmondta idén ünnepli testvérvárosi kapcsolatuk harmincadik évfordulóját Deszkkel.
A Hargita megyei Oroszhegyről érkezett csapat hagymás babot készített csülökkel, a főzőversenyekről nélkülözhetetlen szatymazi Rácz Laci bácsi pedig marhapörköltet főzött körömmel. Főzőtársa, Lajkó Zoltán a pljeskavicát forgatta a grillen. Laci bácsiék jó munkát végeztek, mert a pörköltjükkel arany minősítést értek el.
Adamor Csedomir azt mondta, balkáni ízkompozíciót szeretett volna Deszkre varázsolni, távcsét, azaz hagymás babot készített a klasszikus, hagyományos hosszúkás cserépedényben.

– Kuriózumnak számító zákányszéki tökös kakaspörkölt készül megspékelve az apácafingocska elnevezésű desszerttel

– kínálta a fánkhoz hasonló gömb alakú finomságot Matuszka Antal polgármester, majd ezzel próbálta megvesztegetni a zsűri elnökét, Tóth Mihály mesterszakácsot.

A delmagyar.hu cikke alapján készült a bejegyzés.