Khm, elnézést, valószínűleg félreértettem valamit. MIBŐL készült ez a gin?!

Nem, nem félreértés (bár úgy még jobb lenne a sztori): az Indlovu fantázianevű dél-afrikai gin konkrétan szárított elefántürülék felhasználásával készül. (Szegény Uj Péternek meg anno egész a Kúriáig kellett mennie, hogy büntetlenül kimondhassa, hogy egy bor szar. Ebből is látszik, hogy mennyit fejlődött a magyar sajtószabadság.)

200116172658-elephant-gin-3-exlarge-169

A bizarr ötlet egyébként abból indul ki, hogy az elefántnak elég rossz hatékonyságú az emésztése, és az ürülékében egy csomó táp- és ízanyag ott marad az elfogyasztott növényekből. Logikus, hogy akkor főzzünk belőle alkoholt.

Az anyagot a folyamat kezdetén megszárítják, és gondosan fertőtlenítik, aztán porítva a hagyományos eljárással készült ginhez adagolják, amiben kiegészítő ízesítésül egyébként koriandert (és az alapnak számító borókabogyót) is használnak. Ez egyébként kiváló döntés, hát ki az a hülye, aki megkóstolná az elefántszart csak úgy magában, koriander nélkül???

A gint főként exportra termelik, eddig 6000 litert gyártottak le belőle, az ajánlott fogyasztói ára 34 dollár (kb. 10 ezer forint), ebből 15% megy vissza egy elefántmentő alapítványnak.

.