Immár három éve randevúznak a pálinkamesterek, pálinkakedvelők és az érdeklődők. Itt mindenki ismerős, jóbarát. A közös érdeklődés mi más lehetne, mint a pálinka, annak készítése vagy minősítése. Igen, ez a PM7 klub, ahol tagok évente féltucatszor az adott hónap 3. péntekén gyűlnek össze.

A pm7 klubban barátok, ismerősök pálinkakedvelők találkoznak kéthavonta | pálinkák és párlatok

„Az első és legfontosabb, hogy legyen egy hely, ahol találkozhatunk azokkal, akiket kedvelünk, akikkel szívesen eltöltünk néhány órát. Akikkel megbeszélhetjük gondolatainkat, ötleteinket, tudva, hogy meghallgatnak, segítenek továbbgondolni és javaslataikkal, ötleteikkel teljesebbé teszik azt.”- olvashatjuk a klub beköszönő üzenetében a Facebookon.

 

A PM7 Klub nevében több üzenetet is rejt. A PM utal a klub alapjául szolgáló baráti társaság  Pálinkamester képzésen történt közös részvételére, és arra a tényre hogy este 7-kor kezdődik a program.

A PM7 klubban kérdések, válaszok, ötletek, szakmai programok mellett mindig akadnak különleges meglepetések is

Minden alkalommal van egy téma, amelyre felfűzik az est programját. Az adott témában prezentációk, vélemények hangzanak el a szakma jeles képviselőitől, ezt követően  megízleljük  a pálinkákat az adott tematika szerint.

Amikor legutóbb részt vettem, éppen a Konkordi szőlő volt a téma, illetve a Konkordi szőlőből készült pálinka, egy régi, majdnem elfelejtett szőlőfajta. A Konkordi (vagy Kurmint) szőlőről péntek estig azt gondoltam, hogy nem ismerem, de amikor a belőle készült bort, lekvárt, illetve szőlő- és törkölypálinkát kóstoltam, eszembe jutott gyerekkorom fanyar, de mégis különleges szőlője, ami oly törékeny volt, ha a tőkéhez értem, máris lepergett az összes szem.

A beszélgetések mindig új és új témákat, ötleteket adnak a következő klub szervezéséhez és témájához. Volt már szó itt aszalványokról, itt volt a cég tulajdonosa, aki részletesen elmesélte nekünk, hogyan jutott el a gondolattól a megvalósításig. Kóstoltunk aszalt gyümölcsöket, és aszalt gyümölcsökön ágyazott pálinkákat is. De megtisztelte a klubot szakmai előadásával a Trust is, akik lenyűgöző szakmai tudásukkal elvarázsolták a pálinkás közönséget is.

A Pm7 klubban szakemberek válaszolnak a tematikus kérdésekre | pálinkák és párlatok

Mindig olyan különlegesek ezek klubestek, mert „egyszerű halandóként” nincs igazán alkalma az embernek, hogy ilyen mélyen belegondoljon (és belekóstoljon) az adott gyümölcsökből készült párlatokba, a különböző technológiákba, és a hétköznapokban esélyünk sincs mindezek összehasonlítására.

A legtöbb, amit én kapok tőlük, azok az  értékes vélemények, a szakemberek hozzászólásai, a neves főzdék pálinkacsodái. Imádom! Hadd emeljek ki számomra két különleges eseményt a PM7-klub eddigi szakmai estjei közül:

A PM7 klubban megfér egymás mellett a tequila és a pálinka is

Az egyik a Tequilakóstoló, amikor a világ különböző tájairól származó tequilákat volt szerencsénk megízlelni és összevetni hazai párlatokkal,

A másik pedig, amikor Takács László, a Quintessence Országos Pálinkaverseny szervezője osztotta meg velünk, hogy milyen kemény háttérmunka és micsoda erőfeszítés, hogy évek óta egyre különlegesebbé, de mégis a lehető legobjektívvé teszik ezt a januári megmérettetést.

A  remek hangulatú beszélgetés végén lehetőségünk nyílt  a saját tűztövis pálinkáját is megkóstolni.

Rácz Robi, minden elismerésem és további sok sikert kívánok a munkádhoz!