Erre inni kell! Már csak az a kérdés, hogy mit? Egy jó szilvát? Meggyet? A Panyolai Pálinka portáján egész évben fő valami finom az üstben. 

Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében, Panyolán komoly tradíciója van a Szatmári szilva feldolgozásnak, illetve a pálinkafőzésnek. Utóbbi 2002-ben kapott egy újratervezés gombot. A jó panyolai pálinka receptje: a hagyományok őrzése, egy csipetnyi innovációval fűszerezve.

Hagyományos, kisüsti módszerrel

..készülnek a prémium pálinkák a Panyolai Szilvóriumnál. Több ezer mázsa gyümölcs adja az alapanyagokat. A pálinkafőzde, a bérfőzést is beleértve, egész évben üzemel. Azok az ízek! Beleisszák magukat az ember fejébe. Ám a Panyolai Elixír házban nem csak kóstolni lehet. Feltétlenül ismerkedjünk meg a pálinkafőzés folyamatával is! Érdemes megnézni az alapanyag érkezését, a cefréző- és főzőteret, vagy a palackozás folyamatát, ha arra járunk.

A panyolai pálinka kézműves termékek

Évente több ezer palackot töltenek meg pálinkával az üzemben, kézi munkaerővel. Semmi automatizálás, három főzőmester ügyel arra, hogy minden rendben legyen.

A szilva mindent visz

– Rendszerint az érlelt szatmári szilvapálinkából fogy a legtöbb, ebben vagyunk a legerősebbek – árulja el Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója. – Az eredetvédett termék az úgynevezett „klasszikus fogyasztók” favoritja. A kezdő pálinkafogyasztók, úgy tapasztaltuk, főként az ágyas pálinkáinkkal, mézes likőrjeinkkel töltik meg poharaikat. Az ifjabb, 35 éven aluli korosztálynak pedig a trendi, izgalmas ízek jönnek be, úgyhogy mindig ki kell rukkolnunk valami újdonsággal, egy-egy innovatív pálinkával – mondja Lakatos Gergely, aki maga is egy fiatal, ötletekkel teli szakember.

„Rubinszilvát a poharakba!”

Követve a hagyományt, a Panyolai márciusban új innovatív pálinkával jelentkezett, elsősorban a fiatal férfiakra gondolva. A Rubinszilva nemes ágyas pálinka. A két évvel ezelőtt debütált, nőiesebb ízvilágú Rubinmeggy fiútestvérének is tekinthetjük. 

A Rubinszilva nemes ágyas pálinka, prémium minőségű panyolai párlat. A Rubinmeggy
pedig mélybordó csillogás, lágy selymesség, tökéletes összhang, kedves elegancia

Színét, ízét a zamatos szilvaágynak köszönheti, melyen a szilvapálinka palackozás előtt hónapokon át pihen. Az elkövetkező hónapokban alighanem gyakran fogunk találkozni a „testvérpárral”, hiszen e két különlges panyolai pálinka lehet a baráti összejövetelek és nyári fesztiválok egyik főszereplője idén. 

Egészségünkre! A Pálinkák és Párlatok online pálinkázó főtámogatója a
 Partyőrség | Pálinkakommandó
Ha ízletes pálinkát szeretne venni, 
kóstolni, főzni vagy főzetni.

Kortyoljon bele az új lehetőségekbe! 

Ha már az élete része a pálinka, mert issza, főzi, főzetni, eladja vagy venni szeretne, akkor ezeket a linkeket érdemes lehet önnek is böngésznie.
A házi pálinka főzés és az otthoni pálinkakészítés érdekli?
  • Ha a jó pálinka titkát szeretne megtudni, díjmentes elérhető infórmációkat ezen az oldalon érhet el.
  • Ha házi pálinkafőzéshez keresel eszközket és pálinkás palackokat, ezt az oldalt keress fel!
Ízletes pálinkát kóstolna vagy vásárolna?
  • Ha ízletes pálinkákat szeretne vásárolni, ezen az oldalon böngészeheti pálinkashopunk pálinkáit és párlatait.
  • Pálinklázó napokról, kóstolókról, helyszínekről és időpontokról itt és itt talál bővebb információt 🙂
Még több pálinkás hírbe kóstolna bele? 
  • Ha további pálinkás cikkeket keres, linkgyűjteményünkben új posztokat fedezhet fel.
  • Ha szívesen olvas párlatokról, pálinkákról, főzdékről, pálinkakultúráról, itt megteheti.
Eladó a pálinka? Eladó a pálinka!  
  • Új marketing- vagy értékesítési csatornát keres pálinkák és párlatok értékesítéséhez, főzdéje népszerűsítéséhez?  Ezen a lapon talál díjmentes segítséget hozzá.