A Gyulai Pálinkafesztiválon ismét a legjobb pálinkafőzők versenyezhetnek! A fesztivál kísérőprogramján, a „Brillante – 2020 Hungarian Spirit Award”-on ismét a nemes párlatoké lesz a főszerep.

2020. április 23-a és 25-e között huszonegyedik alkalommal kerül rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivált.

A rendezvény 3 napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A szervezők fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetett „Brillante – 2020 Hungarian Spirits Award”-ra első körben a bérfőzetők és magánfőzők párlatait várják határon innen és túl.

A minták beküldésének határideje 2020. március 9. péntek 18 óra. Nevezni a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon, a Brillante – 2020 menüpontban történő regisztrációval lehet.

A versenyen indulóknak bérfőzető és magánfőző kategóriában fajtáként minimum 2 x 0,35 liter versenymintát kell beküldeniük. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat. A nevezési díj bruttó 3 ezer forint vagy 10 euro mintánként, 5 minta felett bruttó 2.500 forint vagy 8 euro mintánként.

A versenyre beérkező párlatokat 2020. március 25-27. között szakértő zsűri bírálja a Destillata és más, nemzetközi versenyek magyar zsúritagja, hivatalos pálinka tréner és bíráló Lovassy György, illetve a Gyulai Pálinka Manufaktúrától „átigazoló” Adamik Anikó versenyigazgatók vezetésével a békéscsabai Panoráma Étteremben. Az ünnepélyes eredményhirdetés a 2020. április 23 és 25. között lesz a Gyulai Pálinkafesztiválon.

A kiírt fődíjak:

  • Legjobb Magánfőzött Párlat
  • Legeredményesebb Magánfőző
  • Legjobb Bérfőzetett Párlat
  • Legeredményesebb Bérfőzető
  • Legeredményesebb Bérfőzde

Újdonság a díjazásban, hogy a pálinkafőzők a Legjobb Bérfőzető és a Legjobb Magánfőző címért tetszőleges mintaszámmal nevezhetnek, de a nagydíjért folyó versengésben csak az alábbi kategóriákban egy-egy, a legnagyobb pontszámot kapott termékük vehet részt:

  • Kajszibarack (133-es kategória))
  • Szilva (135-ös kategória)
  • Almatermésűek termékcsoport (111,112,113,114- es kategóriák)
  • Szőlő- és törkölypálinka termékcsoport (141 és 142-es kategória)
  • Bogyós és vadon termő gyümölcsök (121,122,123,124,125,126,161-kategóriák)
  • Fenti kategórián kívüli bármely kategóriában benevezett termék

Az elismeréseken túl azért is érdemes lesz nevezni, mert a Legjobb Bérfőzetett Párlat, a Legjobb Magánfőzött Párlat, a Legeredményesebb Bérfőzető, valamint a Legeredményesebb Magánfőző 50-50 ezer forint értékű vásárlási utalványt is elnyernek. A fődíjak mellett champion, azaz kategória győzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak a szervezők. A versenyfelhívással kapcsolatos folyamatos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu oldalon érhetők el.

A bejegyzés a www.behir.hu oldal cikke alapján készült.