A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület tagjai is bírák voltak a kereskedelmi főzdék országos versenyén. A Pálinka Nemzeti Tanács immár 6. alkalommal rendezte meg a megmérettetést, melyre első alkalommal hívta meg a hivatásos bírák közé az egyesület két tagját.

Gazdag Attila és Tóth István előbb egy úgynevezett kiválasztó tréningen vett részt, ahol nyolcvan résztvevő között kellett helytállniuk. Mindketten kiválóan teljesítették feladatukat, így az élmezőnyből jutottak be az országos verseny bírálói közé.

– Mondhatom, hogy átlagos és kiemelkedően ritka tételekkel is találkoztunk. Utóbbiak közé tartozik például ami éppen nyert, ami az ország legjobb pálinkája lett, a fekete berkenye. Ez nem annyira gyakori, szerintem a hétköznapi ember számára majdnem ismeretlen. A pálinkás körökben szakmai szempontból viszont elég sokan ismerjük ezt a gyümölcsöt, és szeretjük is, pláne a belőle készült pálinkát. Én úgy gondolom, nagyon megérdemelte ez a termék a legjobb pálinka díját. Voltak nagyon jó esélyesek, de a többlépcsős fordulókban a fekete berkenye volt az, ami bennmaradt, és az egész csapat erre szavazott – mondta el Gazdag Attila (képünkön) hivatalos bíráló, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület elnöke.