Vadhúsok kiváló kísérője lehet Magyarország idei legjobb pálinkája, a soproni 1 Csepp Pálinka főzde Fekete Berkenyéje. A Pálinka Nemzeti Tanács tegnap díjazta az ország legjobb főzdéit és nedűit, az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen arattak a soproni 1 Csepp termékei.

Örömünnepet ültek a pálinkafőző-szakma szaktekintélyei a Parlament felsőházi termében, ahol Font Sándor agrárbizottsági elnök bevezetője után 333 beküldött tételt díjaztak, amelyeket a Nébih laboratóriumi vizsgálata után a Pálinka Nemzeti Tanács bírálói rangsoroltak. Összesen 13 Champion díjat osztottak ki, amelyekből hármat, valamint egy külön- és a fődíjat, a „Magyarország legjobb pálinkája 2019” elismerést is a soproni 1 Csepp Pálinka Kft. főzete nyerte. A legjobbnak ítélt nedű az alkotók szerint fekete berkenyéből és szívből készül.

Dömötör Zsolt és Berényi Károly vehették át a fődíjat (Fotó: Máté Krisztián)

– Az odafigyelés és a kiváló alapanyag a jó pálinka titka – árulta el lapunknak Berényi Károly tulajdonos és cseppmester, míg társa, Dömötör Zsolt kifejtette: a berkenye földes, tőzeges ízvilága rendkívül izgalmas, az erdei gyümölcsök miatt – természetesen – vadételek tökéletes aperitifje vagy kiegészítője lehet.


Magyarország legjobb pálinkája 2019 – 1 Csepp Pálinka, Fekete Berkenye

Magyarország legjobb 10 000 palack feletti tétele 2019 – Mátyás Pálinkaház, Szilva

Forrás: lokal.hu