Aranyérmet szerzett a négy évvel ezelőtt alapított ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra Irsai Olivér szőlőből készült pálinkájával az International Wine and Spirit Competition (IWSC) versenyen, ahol évről évre egyre több világszínvonalú bor és párlat mérkőzik meg egymással.
Háromezer párlat versenyzett
A fél évszázada, 1969-ben alapított IWSC bor- és párlatversenyre nevezőknek nem csak érzékszervi megítélésen, de laboratóriumi analízisen is át kell esniük, mielőtt a több mint 400 szakértőből álló zsűri pontozná őket.
Az idén több mint 3000 párlatot neveztek: a hagyományosan népszerű italok, mint a whisky, rum, vodka vagy gin mellett olyanokat is, mint a Peruban és Chilében készített borpárlat, a pisco, a mexikói agávépárlat, a mezcal vagy az ázsiai párlatok közül a japán sócsú és a kínai pajcsiu.
Gyümölcspárlat-kategóriában a ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra hozott haza egy aranyérmet Irsai Olivér szőlőből főzött pálinkájával. A párlatversenyen a magyarok közül három nevező kapott díjat: a ZSOLDOS mellett az Agárdi Pálinkafőzde és a Zwack Unicum.
Őszinte, jól elkészített
A ZSOLDOS szőlőpálinkáját az IWSC zsűrije „őszinte és jól elkészített terméknek” nevezte értékelésében. Ugyanez az Irsai az idei Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, ami nemcsak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó versenye, Champion díjat kapott: illatosszőlő-kategóriában közel kétszáz tétel közül lett a legjobb.
Forrás: szon.hu