Élelmiszer-biztonsági szempontból megfelelt az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált 23 barackpálinka, minőségi okok miatt viszont két terméket kivontak a forgalomból – írja az MTI. ​

A Nébih keddi közleménye szerint a Szupermenta-termékteszt során kiderült, hogy két barackpálinka esetében a tényleges alkoholtartalom eltért a jelölésen szereplőtől: egy esetben alacsonyabb, egy esetben pedig magasabb értéket mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok.

AZ ELTÉRÉS MIATT MINDKÉT PÁLINKÁT KIVONTÁK A FORGALOMBÓL, ELŐÁLLÍTÓJUKAT SZANKCIONÁLTÁK, ÉS KÖTELEZTÉK A TERMÉKEK VISSZAGYŰJTÉSÉRE A KERESKEDELEMBŐL.

A két terméknél a gyártmánylapok hitelesítésével kapcsolatban is megállapítottak hiányosságokat az ellenőrök.

A Nébih tájékoztatása szerint összesen hét barackpálinka tért el kisebb-nagyobb mértékben az előírásoktól. A forgalomból kivont két termék mellett másik két termék gyártóját a gyártmánylap hitelesítésére vonatkozó hiányosságok miatt a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a jogsértés megszüntetésére kötelezte. Egy esetben kisebb, a jelöléssel összefüggő hiányosság megszüntetésére hívták fel a gyártó figyelmét a szakemberek.

Két, a forgalmazásban érintett kereskedelmi üzletláncra nyomonkövetési hiányosságok miatt élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabtak ki együttesen 100 000 forint értékben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

 

 

Forrás: hivatkozás

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül