Az első és rendhagyó Balaton Open Nyílt Párlatversenyen kiárólag hölgyek bírálják a pálinka mintákat!

Legyen egy új és formabontó párlatverseny

Jót derültem, amikor megkaptam a meghívót a pálinkaverseny sajtótájékoztatójára. Állt benne ugyanis, hogy Pach Gábor „Fenegyerek” összedugta a fejét néhány hozzá hasonló maximalistával és úgy döntöttek, hogy legyen egy új pálinkaverseny. Egy olyan, ahol magas a színvonal, de formabontó a koncepció, csak nők bírálnak, kizárólag alma, cseresznye, kékszőlő és törköly párlatok versenyeznek, a bírálat anonim és nincs éremeső!

Pach Gábor a Balaton Open Párlatverseny megálmodója | Pálinkák és Párlatok

Pach Gábor a Balaton Open Párlatverseny megálmodója

A nap nagyszerűségéhez nagyban hozzátett, hogy a szervezők a hölgybírálati pálinkaversenyről a Nemzetközi Nőnapon számoltak be. Az eseményt a számomra oly kedves és nagyra becsült Zólyomi Zsolt nyitotta meg. Az Orr, akit szerintem kis túlzással minden valamirevaló illatokra fogékony ember ismer itthon és a világon egyaránt. Zsolt a parfümök és a pálinkák illatának egy érdekes párhuzamával kezdte. Ahogy hallgattam a kék öltönyös szak és úriembert – a parfümőrünket -, szinte láttam magam előtt azt pálinkarajongó hölgyet, aki az esti koktélpartira készülve a parfümös fiola helyett a pálinkás csobolyóból spricceli magára valamelyik eredetvédett magyar pálinka szemernyi molekuláit!

Ezt követően a versenyről Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke és Pach Gábor „Fenegyerek” adott a számunkra részletes felvilágosítást.

Balaton Open Nemzetközi Párlatverseny | Pálinkák és Párlatok

Balaton Open – a hölgyeké a főszerep

Mihályi Réka énekesnő és pálinkarajongó dalaival nyitotta meg a Balaton Open sajtótájékoztatót | Pálinkák és Párlatok

Mihályi Réka énekesnő és pálinkarajongó dalaival nyitotta meg a Balaton Open sajtótájékoztatót | Pálinkák és PárlatokInnentől már – abszolút jogosan – a hölgyeké volt a főszerep. Először volt szerencsém élőben Mihályi Réka énekesnő magával ragadó hangulatos dalait hallgatni. És az a tény, hogy a művésznő éppen most érkezett Münchenből, hogy a számára is oly kedves pálinkaversenyhez a hangjával hozzátegyen, igazi  ünnepivé emelte az eseményt. Réka elmondta, hogy nagyon fél a repüléstől, de ma már mindig felkészül és az út előtt betesz a retiküljébe egy üvegcsével a kedvenc pálinkájából a stressz oldáshoz.

Balaton Open párlatversenyen csak hölgyek bírálnak | Pálinkák és Párlatok

 

A Balaton Open sajtótájékoztató hivatalos részét a szakértő hölgyek pálinkabírálata tette kerek egésszé. Badics Kata, Borbáth Gabriella, Dubai Éva és Szöllősi Edit olyan szakértelemmel és műgonddal vizsgáltak meg egy kék szőlő törkölyéből készült tételt, hogy bennem abszolút nem maradt kétség, a hölgyek nagyon értik a dolgukat!

Profik, szakértők, kegyetlenül őszinték - pálinkabíráló hölgyek a Balaton Open párlatversenyen | Pálinkák és Párlatok

 

Gratulálok a szervezőknek, remek és igazán rendhagyó versenyre számítok és minden bátor pálinkafőzőt bíztatok a nevezésre!