Idősebbek megkezdhetik!

A Mokrán János főzőmester által elkészített párlat alapanyaga ezúttal a torma volt. A torma a keresztesvirágzatúak családjába tartozó zöldség. A párlathoz a gyökerét használják fel, mely feldolgozás előtt elég jellegtelennek tűnhet. Azonban tisztítás és feldarabolás után a növényi sejtekből mustárolaj szabadul fel, mely rendkívül erős illatú, nyákoldó hatású. Ez az összetevő az, melynek a torma a népszerűségét köszönheti. 

A torma párlatban megtalálható a kellemes, intenzív illóolajos, kicsit csípős jellegű illat. Az ital intenzív orr-és légúttisztító utóhatással bír. Más élettani előnyei is vannak a tormának, hiszen étvágygerjesztő, illetve emésztésserkentő, így akár étkezés előtt és után is lehet tormapárlatot fogyasztani.

A tormapárlat alapanyaga hungarikum, hiszen Európa egyik legnagyobb és legjobb minőségű tormája Magyarországról, Debrecen környékéről, Bagamér illetve Létavértes térségéből származik. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása fél napon át tart.

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az.

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül