Brillante 2021 Pálinka és Párlatversenyre napokban indult a nevezés. A magán és bérfőzők a mintákat május 22-ig küldhetik be, melyeket egy 26 főből álló szakmai zsűri bírálja majd el június elején. A szervezők közölték, hogy a járványügyi helyzettől függ majd, hogy a díjakat szeptemberben a Gyulai Pálinkafesztiválon adják-e majd át a nyerteseknek. 

A Brillante Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny idén sem marad el

Járványhelyzet ide vagy korlátozások oda . Tavaly júniusban zsűrizték a szakemberek a beküldött pálinkákat, ebben az évben is ez várható. Az eredetileg a Gyulai Pálinkafesztivál kisérőrendezvényeként számon tartott eseményt a koronavírus-járvány miatt már 2020-ban is csak rendhagyó módon lehetett csak megtartani.  A verseny küldetése azonban nem változott. Ezúttal is a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot keresik a szervezők. Természetesen a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét is díjazzák.

– Továbbra is azt szeretnénk, hogy a versenyünkön résztvevők közül a legnagyobb díjakat azok nyerjék el, akik a hagyományos pálinkák között is nagyon szép termékeket tudnak készíteni. Mindamellett, hogy esetleg különleges gyümölcspárlatokban is kiválóan teljesítenek, amivel az egyéniségüket is ki tudják fejezni – hangsúlyozta Adamik Anikó, a Brillante 2021 Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny szakmai koordinátora és versenyigazgatója.

Brillante 2021 Nemzetközi Pálinka és párlatverseny

– Még most sem tudhatjuk pontosan, hogy milyen szabályok lesznek érvényben egy hét múlva, vagy akár több hónap múlva, így a fesztivál sorsa is teljesen bizonytalan, gyakorlatilag lehetetlen előre tervezni, de mi mégis hiszünk abban, hogy minden rendben lesz, ezért egy szeptemberi dátumot tűztünk ki magunk elé, és nagyon bízunk abban, hogy akkor már lehet majd hazánkban nagyrendezvényt tartani – fogalmazott Varga-Bora Tímea, a Gyulai Pálinkafesztivál főszervezője.

A Brillante 2021. évi versenyére

a bérfőzők és magánfőzők a párlatmintáikat május 22-ig küldhetik be, azonban az eredményhirdetésre a tervek szerint szeptember 11-ig kell majd várniuk.

A versenyfelhívással kapcsolatos folyamatos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu oldalon érhetők el.

 

 

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül