Július 6-án valódi finomságokkal vár minden barackimádót a Gönci Barack Vigasság. A rendezvény a térség gasztronómiai esszenciáját, családi programokat és vidámságot kínál az ideérkezőknek.

Vidám hangulatú baráti, családi piknikre vár a BESTILLO-kertbe a Gönci Barack Vigasság, a barack, a nemes italok, a kiváló minőségű ételek és a szív fesztiválja. Az elmúlt 7 sikeres rendezvényt követően elmondható, hogy a barack szeretete tényleg közösséget kovácsol, legyen szó akár a visszatérő látogatókról, akár az évről évre megjelenő újoncokról.

„A Gönci Barack Vigasság igazi, családias együttlét, ahol bemutatkozik az eredetvédett gönci sárgabarack, az abból készülő ételek és italok. Idén parádés kulináris kínálattal készülünk, ezért is érdemes lesz a fotelből felállni és útra kelni a Zemplén lankáihoz. Érintetlen helyszínen prémium minőséggel várunk minden barackimádót” – mondja Czakó Mónika, a rendezvény megálmodója és főszervezője. „A gönci barack a vidék jellegzetes gyümölcse, amely sehol máshol nem található meg, csak ezen a környéken igazi. Megéri itt nálunk megkóstolni. S ha már a kóstolásnál tartunk, lesz itt baracklekvár, barackos sütemények, barackpálinka a legjavából” – tette hozzá a Gönci Barack Vigasság szervezője.

A július 6-i rendezvény egyik fő attrakciója a pálinka. 19 BESTILLO pálinkát kóstolhatnak az idelátogatók: tiszta pálinkák fajtaválogatott nemes és vadgyümölcsből, málnából, birsből, aszútörkölyből, de legfőképpen gönci barackból.

A fesztiválon – idén már második alkalommal, a többiekkel karöltve – a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodnak a finom ételekről, így a vendéglátók kiváló minősége garantált. A kajszibarack ihlette fogásait kóstolhatjuk olyan közkedvelt észak-kelet magyarországi éttermeknek, mint az encsi Anyukám Mondta, a debreceni IKON, a Nomád Hotel, az Első Mádi Borház, de a BESTILLO kiváló minőségű pálinkái mellett a Mohácsi Sörmanufaktúra kajszibarackos sörét és a Tokaji Y Generáció híres borászatainak (Dávid Rémusz, Homoky Dorka, Kvaszinger László, Zsirai Kata, Varkoly Ádám) különlegességeit is fogyaszthatják az ínyencek. A helyi ízek táborát erősítik idén is az abaúji őstermelők: a Mádi Sajt, krumplilángos, baracklekváros palacsinta és felkészül Erzsike néni parádés házi süteményeivel. Természetesen friss barack is kapható lesz a Vigasságon.

„Óránként különféle gasztronómiai workshopok is színesítik majd az ízletes Vigasságot. Mivel a pálinka-workshop minden évben nagyon népszerű, így ezzel biztos, hogy most is kedveskedünk majd a pálinka kedvelőknek, de emellett a kajszibarack változatos felhasználását, a kovászos kenyér és a debreceni kolbász titkát és a húzogatós rétes csínját-bínját is szeretnénk átadni az érdeklődő közönségnek. Az ínycsiklandozó ételek mellett a pihenést és önfeledt kikapcsolódást egész nap a legjobb utcazenészek biztosítják majd, ha esik, ha fúj. Mivel az elmúlt években nem úsztuk meg az esőt, így idén már most készülünk az esőtáncra, ami alatt felfrissülhetünk egy kicsit” – mosolygott a főszervező.

Részletes program, szálláslehetőség, további információ a Gönci Barack Vigasság weboldalán. A belépés a rendezvényre ingyenes, de regisztrációhoz kötött.