A II. Lövői Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyről arany, ezüst és bronz érmekkel tértek haza a  a somogyi magánfőzők. A porrogi Madarász Zoltán nyári málna és a fekete berkenye pálinkája kategóriagyőztes lett a nívós megmérettetésen.

A elöször indultam a Lövői Pálinka- és Párlatversenyen, és három arany- és két ezüstéremmel térhettem haza – mondta. – Hat mintánkból ötért kaptunk arany- és ezüstérmet, a nyári málna és a feketeberkenye-pálinkánk kategóriagyőztes lett – sorolta eredményeit Madarász Zoltán. Hozzátette: három éve foglalkoznak pálinkafőzéssel, és nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagokra.

– A jó pálinka titka szerintem úgy oszlik meg, hogy 40 százalék a minőségi gyümölcs, 30 százalék a jó cefrézés, 20 százalék a főzés és 10 százalék szerencse is kell hozzá – mondta el a porrogi magánfőző.

A II. Lövői Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyen Korányi János is Először vett részt .

A kaposmérői pálinkafőző a hétvégi versenyről négy bronz és egy arany minősítéssel tért haza. – Csak 2015 óta foglalkozunk komolyabban pálinkafőzéssel, nagy öröm, hogy az őszibarackpálinkánk újabb elismerést kapott – mondta Korányi János. A barátok beszélték rá, hogy induljon. Édesapjától örökölt egy régi főzőt, ez adta meg számára a kezdő lökést.

A II. Lövői Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyre 308 párlatot nevezett több mint ötven erdélyi, szlovák és magyar pálinkafőző. 19 kategóriában díjazták a pálinkákat, 58 arany, 60 ezüst és 66 bronz minősítést osztottak ki. A minták bírálata során az illat és íz tisztaságát, karakterét, a párlat harmóniáját is pontozta a szakmai zsűri.

Forrás: sonline.hu