A szilvapálinka készítésének a folyamata volt napirenden azon az előadáson, melyet az orosházi pálinka klubban tartottak pénteken este. Természetesen a kóstolás sem maradhatott el.

Tavaly ősszel alakult meg az Orosháza és Térsége Gazdakör tagozataként a pálinka klub, majd félszáz résztvevővel. Az a céljuk, hogy népszerűsítsék a gyümölcspárlatot, a minőségi pálinkák készítésének és fogyasztásának a hagyományait. Pénteken este Dúl Udó Endre pálinkaminősítő, élelmiszermérnök, pálinkamester szakmérnök, pálinkabíráló érkezett az orosháziakhoz, hogy előadást tartson a klub tagjainak a Petőfi művelődési központban gyümölcsökről, főzési technikákról. 

A szilvapálinka készítése

volt ezúttal napirenden. A szilvapálinka az évszázadok óta ismert és kedvelt gyümölcspárlat. A szilvának több fajtája is népszerű a pálinkakészítők körében. Elhangzott az is, milyen sokszínű gyümölcs a szilva (talán csak a szőlő hasonló).

Az előadó a gyümölcs feldolgozásáról, a szilvafa és gyümölcsének a jellemzőiről mesélt. Praktikus információkat osztott meg a hallgatóságával a szilvacefrék lepárlásáról és természetesen az érzékszervi minősítés, tehát a kóstolás sem maradt el, hiszen a pálinkaminősítő érkezéséig mindenkinek a poharába került szilvapálinka.

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül