Még csak két éve üzemel, mégis sorra zsebeli be a jelentős versenyek rangos díjait a deszki Gong Pálinkaház. Idén Magyarország legnagyobb pálinka- és párlatversenyéről a közönségdíjat hozta el Európa egyik legfontosabb párlatversenyén, az Ausztriában megrendezett Destillatán, a Magyar nemzetgyőztes pálinkaháznak kiáltották ki a deszki manufaktúrát – írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja 52-féle pálinkával büszkélkedhet jelenleg a 2017 óta működő, deszki Gong Pálinkaház. Ráadásul a főzde, pálinkái díszcsomagolásain Szeged névhasználati jogát is elnyerte. Ez persze a keményen munka eredménye. Az „Íz, illat, gyümölcs” szlogennel élő deszki manufaktúra büszke arra, hogy a hazai legnagyobb pálinka- és párlatversenyen, a Qintessence-n 2005 induló pálinkatétel közül a Fuji almapálinkájuk érdemelte ki a közönségdíjat.

Nálunk csakis a főzés gépesített. Kézzel szedett, megfelelő hőmérsékleten szállított, kizárólag egészséges gyümölcsöt dolgozunk fel. Évi 10 ezer palack pálinkát állítunk elő: nem a mennyiségre, a minőségre törekszünk

– mondta dr. Zámbó Judit üzletvezető, aki testvérével, dr. Zámbó Anita üzemvezetővel együtt szívügyének tekinti pálinkáikat.

Üvegeinkbe csakis a minőségileg legjobb, tiszta középpárlat kerül, ugyanis az elő- és utópárlattal ellentétben illatában és ízében ez teszi a pálinka fogyasztását élménnyé. A hungarikumnak számító tüzes italt mindketten imádják, kitartó munkájuknak hála 2019-ben a Gong Pálinkaház bekerült az Európai desztillált szeszesital-előállítók 15 gyártó céget magába foglaló elitjébe

– tette hozzá a szakember.

A deszki manufaktúrában különlegességnek számító pálinkák készülnek: almatermésű, csonthéjas, szőlő-, törköly-, bogyós, vadontermő-, illetve szőlő, meggy, málna, alma, málna-szőlő házasítása. Mint mondták, először külön-külön lefőzik a pálinkákat, majd úgy elegyítik a kétféle pálinkát, hogy egyik íz- és aromavilág se nyomja el a másikat. Egyedülálló termékük a sárgabarack rózsasziromágyon párlat, amely a rózsa illatát ötvözi a sárgabarack ízével.

A bejegyzés a www.hellovidek.hu cikke alapján készült.