A Brillante Pálinka és Párlatversennyel egy időben 2018. április 27. és 30. között, immáron tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál.

A Brillante Pálinkaversenyen indulóknak fajtánként minimum 2 x 0,35 liter versenymintát kell beküldeniük. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat. A minták beküldésének határideje 2018. március 31.

A versenyre beérkező párlatokat április 5-7. között szakértő zsűri bírálja Lovassy György  versenyigazgató vezetésével. A zsűritagok március elején egy bírálati tréningen vettek részt, amely végén vizsgát tettek a meghívottak. Ezt követően a végső zsűribe való felkérés az elmúlt évek bírálati teljesítménye és a felkészítő tréning alapján történik majd.

Lovassy György elmondta: meghívásukra az ország minden részéről érkeztek bírálójelöltek a vizsgával egybekötött tréningre. A versenyigazgatótól megtudtuk: a mintákat négy szempont alapján értékelik és bronz, ezüst, arany érmes minősítés szerezhető. Természetesen champion díjak és fődíjak is kiosztásra kerülnek.

Minden mintát egyszerre 6 fő kóstol meg párhuzamosan, egymástól függetlenül.

Mindemellett minden mintáról szöveges értékelést is készítenek, amelyet az eredményhirdetés követően 15 napon belül megkapnak a nevezők is.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a 2018. április 27 és 30. között megrendezésre kerülő Gyulai Pálinkafesztiválon kerül sor a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

Brillante párlatverseny kiírt fődíjak:

  • Legjobb Kereskedelmi pálinka
  • Legjobb Kereskedelmi Főzde
  • Legjobb Magánfőzött Párlat
  • Legeredményesebb Magánfőző
  • Legjobb Bérfőzetett Párlat
  • Legeredményesebb Bérfőzető
  • Legeredményesebb Bérfőzde

Természetesen a fődíjak mellett champion, azaz kategória győzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak a szervezők.

Brillante  verseny tiszteletbeli fővédnökei:

  • Németh Zsolt – környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár
  • Győrffy Balázs – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke (felkérés alatt)

A verseny tiszteletbeli védnöke:

  • Barabás Attila – Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület elnöke

 


A versenyfelhívással kapcsolatos folyamatos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu oldalon érhetők el vagy keressék telefonon Szabó Adriennt a 336 30 516 31 51-es telefonszámon.

Még várják a versenytételeket a Brillante – 2018 Pálinka és Párlat Versenyre!