Hatodik alkalommal rendezték meg szeptember utolsó hétvégéjén a Ladány Napja programsorozatot, ami ezúttal is a kikapcsolódásról, szórakozásról és jókedvről szólt.

Az eseményre meghívták a délvidéki Oromhegyes és az erdélyi Csíkrákos testvértelepülések delegációját is. A kapcsolatok sora egy újabb határon túli helységgel, a felvidéki Szilas községgel bővült. Pénteken ünnepélyes keretek között, testvértelepülési megállapodás aláírásával, hivatalosan is megerősítették az egy éve szövődő baráti kapcsolatot.

Szombaton már a kora reggeli órákban megkezdődött a nagy népszerűségnek örvendő főzőverseny. Családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, civil szervezetek alkottak csapatokat, és bográcsokban, üstökben ízletes ételeket készítettek, amiket jó hangulatban, közösen fogyasztottak el. A gasztronómiai versenyre több mint harminc csapat nevezett, az elmúlt évekhez hasonlóan szabadon választott ételeket főztek. Az asztalokról nem hiányzott a jászsági házi pálinka sem, amiből bizony a pálinkamustrára is jutott.

A díszünnepségen Bertalanné Drávucz Katalin polgármester köszöntője után a résztvevők a hagyományoknak megfelelően meghallgatták Ulviczki Györgyi előadásában a jász himnuszt.

Ladány Napján évről évre átadják a település legjelentősebb elismerését, a díszpolgári címet. A polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a képviselő-testület döntése értelmében idén a nagyközség érdekében végzett munkájának elismeréseként Bíró Balázs kapta a díszpolgári címet, aki évek óta fotóival meséli el a település történetének boldog és megható pillanatait. Minden fontos eseményt megörökített, képeinek segítségével nyomon követhető Jászladány fejlődése, és alkotó munkájával hozzájárul a település közösségi életéhez. Bíró Balázs meghatódottan vette át a díszpolgári címet, és köszönetét fejezte ki mindenkinek.

A kétnapos forgatagon a helyi csoportok mellett országosan ismert előadók is felléptek. A bulihangulatról az Irigy Hónaljmirigy, Csepregi Éva és Végvári Ádám, Kaczor Feri, Zalatnay Sarolta, Horváth Tamás és az Experience gondoskodott.

A bejegyzés Illés Anita cikke alapján készült.