A pálinka világszínvonalú minőséget képvisel külsőségeiben és belső értékeiben is, így az évtizedek alatt méltó vetélytársa lett a legnemesebb szeszesitaloknak – mondta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Gong Pálinkaháznál tett látogatáson, Deszken – írja az MTI.​ a 

Erdős Norbert emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány az élelmiszeripari szereplőket, így a hazai kereskedelmi pálinkafőzdéket sem kímélte. Az elmúlt 15 évben a pálinka és a törkölypálinka előállításának technológiai háttere, ismertsége, fogyasztói képe, megbecsültsége folyamatosan nőtt – tette hozzá arra is kitérve, hogy bővültek a pálinkafőzési kapacitások, az ágazat szakembereinek ismeretei, és a pálinkának mára helye van a magasabb igényű gasztronómiában is.

Erdős Norbert kiemelte, hogy a pálinkaevolúcióhoz a tárca is igyekszik minden segítséget megadni, majd ennek egyik példájaként említette a nyolcadik alkalommal megrendezett Nemzeti Pálinkakiválóság Programot, amelynek keretében idén a Gyulai Pálinka Manufaktúra vehette át az Agrárminisztérium pálinkája címet.​ nevezők is.

Beszámolt arról is, hogy idén a Vidékfejlesztési program keretében két élelmiszeripari – akár pálinkaüzemhez kapcsolódó – beruházásokat támogató felhívás jelent meg. Kiemelte, hogy a jelenleg is pályázható Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című, 200 milliárd forint keretösszegű kiírás az eddigi, hasonló célú felhívásokhoz képest egyszerűbb feltételek mellett kínál támogatási lehetőséget akár 5 milliárd forint összegig.

A felhívás keretében technológiai korszerűsítésre, új épületek, építmények kialakítására, bővítésére, meglévő létesítmények, technológiák energiahatékonyságot növelő korszerűsítésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, illetve áruszállításra használható szállítójárművek beszerzésére van lehetőség – részletezte a közlemény.

Az AM felhívta a figyelmet arra, hogy támogatási kérelem benyújtására a Magyarországon székhellyel rendelkező, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező vállalkozások jogosultak. A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint október 27-től két hétig lesz még lehetőség.

Forrás: delmagyar.hu

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül