A Kárpát-medence igen szerencsés mikro- és makroklímáját nézve a világ egyéb tájaihoz képest, így optimális feltételeket nyújt a növénytermesztéshez még az évjáratok szeszélyessége ellenére is. A termesztett zöldségek, gyümölcsök és vadon termő gyümölcsök kiváló állagúak és aromagazdagok, kifogástalan nyersanyagok számos feldolgozási technológia, köztük a pálinkafőzés számára is. (Panyik, 2013) Ezt a földet nevezte Plinius Gyümölcstermő Pannóniának a Historia Naturalisban, és erről írta Szent Mór Kertészgazdászati jegyzetében, hogy gyümölcsei sokkal jobbak azoknál, mint amelyeket más nemzetek termesztenek. (Balázs, 2012) De mi a belőle készült pálinkának a története, valamint hogyan változott a minősége és annak megítélése az évszázadok során?
Ide kattintva te is megtudhatod!