A Sokszínű Vidék online hasábjain bukkantam egy érdekes pálinka receptre. 

A cikk szerint az első paprikamagokat a szegedi alsóvárosi ferencesek vetették el a kolostor kertjében. Ám ők nem fűszerként, hanem orvosságként használták a csipős paprikát. Rovarcsípéseket és a hideglelést gyógyították vele. S a legendák szerint a paprikás pálinka köszönhető az is, hogy a tífusz- és a kolerajárványok idején Szegeden és környékén 20-30 %-kal kevesebb ember halt meg, mint az ország más részein. Most eláruljuk önnek, hogyan készítheti el ezt a hatásos orvosságot


Fotó:Sokszínű vidék

Paprikás pálinka ferences módra ( Szeged)

  • 0,5 liter almapálinka
  • 1 db kisebb csípős fűszerpaprika (legjobb a Szegedi 178-as fajta)
  • 5-6 szem édeskömény

A fűszerpaprikát tűvel összeszurkáljuk, de nem vágjuk össze. Így nem lesz nagyon csípős. Egy szélesebb szájú üvegbe rakjuk a paprikát és 5-6 szem édesköménymagot. Majd felengedjük a pálinkával. Legalább 2-3 hétig érleljük.