A Csanádi házi pálinka verseny hírére ismét összegyűlnek Érsekcsanádról és a környező településekről az amatőr pálinkafőzők, hogy megmérettessék magukat. A verseny szervezésével a rendező  Érsekcsanádi Önkormányzat Kissné Horváth Zsuzsannát bízta meg. Őt messengeren értük utol, hogy megtudjuk a nevezés részleteit.

P&P:  Mióta rendeznek  pálinkaversenyt?

Az idén februárban lesz a negyedik éve, hogy amatőr pálinkafőzök versenyezhetnek Érsekcsanádon

Közeleg IV. Csanádi házi pálinka verseny napja. Kik és hogyan nevezhetnek ? 

Helyi és környékbeli magánfőzők- illetve bérfőzetők jelentkezését várjuk, akik fajtánként 500 ml párlattal nevezhetnek a Csanádi házi pálinka versenyre. A mintákat 2018 január 31-én  16.00 és 18.00 óra között adhatják le átlátszó üvegekben a művelődési házban. Ezzel egy időben csatolni kell az otthoni főzéssel kapcsolatos nyilatkozatot vagy a hivatalos bérfőzetési lap másolatát. Nevezési díj nincs. Azonban fontos, hogy a versenyen az indulni vágyók csak a versenyszabályzat elfogadásával és a nevezési lap kitöltésével vehetnek részt.

IV csanadi házi pálinka verseny

P&P: Mikor és kik értékelik a párlatokat?

A Csanádi házi pálinka verseny párlatait február 2-án bírálja a madarasi pálinkaház vezetője és egyben a zsűri elnöke Lakatos Márton. Munkáját  a zsűriben Végh Gábor, Kenyeres Ervin, Göldner Emil segíti. A bírálatok során  a párlatokat az „illat és íz tisztasága”, az „illat és íz karakter” és a „harmónia” hármasa alapján értékelik  „tiszta gyümölcspárlatok, pálinkák alapanyagainak fajta megjelöléssel” valamint „érlelt párlatok” bírálati kategóriákban

P&P:  Milyen kategóriában hirdetnek eredményt? 

A Zsűri határozza meg, és választja ki a párlatverseny győzteseit „Csanádi Arany Pálinka ­ – 2018.”, „Csanádi Ezüst Pálinka   – 2018.”, „Csanádi Bronz Pálinka  – 2018.” kategóriákban illetve dönt egy különdíjról is.

P&P:  Mikor ismerhetjük meg a zsűri értékelését?  

Az még kicsit odébb van 🙂 Az ünnepélyes eredményhirdetést 2018. július 7-én (szombat) rendezzük az érsekcsanádi szabadidőparkban, a Halsütő Fesztiválon. De erről a versenyzőket külön is  értesítjük.

P&P:  Mit tehetnék ehhez zárszóként? 

Várjuk a nevezéseke! Szóljanak ismerőseinek is! 🙂