Aranyérmet szerzett a 4 éve alapított ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra Irsai Olivér szőlő pálinkájával az International Wine and Spirit Competition versenyen, ahol évről évre egyre több világszínvonalú bor és párlat mérkőzik meg egymással.

A fél évszázada, 1969-ben Anton Massel borkémikus által alapított IWSC bor és párlatversenyre nevezőknek nem csak érzékszervi megítélésen, de laboratóriumi analízisen is át kell esniük, mielőtt a több mint 400 globális szakértőből álló zsűri pontozná őket.

Idén több mint 3000 párlatot neveztek a versenyre: a hagyományosan népszerű italok, mint a whisky, rum, vodka vagy gin mellett olyanokat is, mint a Peruban és Chilében készített borpárlat, a pisco, a mexikói agávé párlat, a mezcal vagy az ázsiai párlatok közül a japán sócsú és a kínai pajcsiu.

Gyümölcspárlat kategóriában idén a mindössze 4 éve alapított ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra hozott haza egy aranyérmet Irsai Olivér szőlő pálinkájával. A párlatversenyen a magyarok közül összesen három nevező hozott el díjat: a ZSOLDOS mellett az Agárdi Pálinkafőzde és a Zwack Unicum.

A ZSOLDOS Irsai Olivér szőlő pálinkáját az IWSC zsűrije „őszinte és jól elkészített terméknek” nevezete értékelésében. Ugyanez az irsai az idei Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, ami nem csak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó versenye, champion díjat kapott. Illatos szőlő kategóriában 197 tétel közül lett a legjobb. A verseny során a ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra 8 érmet is kiérdemelt.

A hagyományos gyümölcspárlatok mellett a ZSOLDOS termékpalettáján olyan különlegességek is megtalálhatók, mint világ legcsípősebb paprikájaként bejegyzett Carolina Reaper chili ágyas cseresznyepálinka, a CAPSICUM carolina reaper, amely szintén aranyérmet kapott a 2019-es Quintessence versenyen.

A 2015-ben Tiszaföldváron alapított ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra fözőmesterei modern oszlopos technológiát alkalmazva, pontos érzékszervi vizsgálattal irányítják az elektromos tüzelésű üstben folytatott pálinkafőzést. A több éves pálinkafőzési és értékesítési tapasztalattal rendelkező alapítók célja a lehető legmagasabb minőségű pálinka előállítása, hogy minden korosztály számára vonzóvá tegyék a pálinkát, nem csak a Kárpát-medencében, hanem azon túl is. A jelenlegi kapacitások, 40% alkoholtartalomra vonatkoztatva évente körülbelül 12-13 ezer liter pálinka elkészítését teszik lehetővé. A manufaktúra a gyártás mellett az értékesítésben is a mennyiség helyett a minőségre helyezi a hangsúlyt, így termékeik elsősorban a minőségi gasztronómiával foglalkozó vendéglátóhelyeken találhatók meg.

Forrás: hellovidek.hu