A Szatmár Beregi Pálinka Lovagrend főpohárnoka szerint érdemes tanulmányozni a versenyszabályzatot.

– Idén is a már hagyományosnak mondható időpontban, szeptember utolsó hétvégéjén tartja az Új Pálinka Ünnepét a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület. A Tarpán szeptember 28-án, szombaton sorra kerülő XVI. Szatmár-Beregi Szilvanapon a lovagrend 14 órától kezdődő, az idei szatmári szilvapálinkát minősítő, újlovag-avatási ceremóniája keretében hirdetik majd ki az egyesület által ez évben is meghirdetett megyei pálinkaverseny eredményét.

A verseny díjazottjainak az idei szatmári szilvát minősítő Új Pálinka Ünnepén adják át az érmeket Tarpán
Fotó: KM-archív

A verseny jelzi, jó úton járunk-e

A 2019. évi megmérettetés lebonyolításának rendjéről minden versenyen induló részletesen tájékozódhat a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület internetes honlapján (www.szatmaripalinka.hu), ahol a versenyszabályzatból további információkat kaphatnak a versenyre nevezők és az érdeklődők.

– Bízunk benne, hogy mint az előző évtized során minden esztendőben, idén is szép számmal gyűlnek össze a fokozatosan javuló – egyre több esetben kiváló – minőségű saját vagy bérfőzetésű gyümölcspárlatminták a már jól bevált Szatmári szilva, Szabolcsi alma, Egyéb gyümölcspárlatok kategóriákban. A nevezéseket „Pálinkaverseny” jeligével, kategóriánként fél liter mintával együtt augusztus 21-től szeptember 19-ig várjuk munkaidőben a mátészalkai Szatmári Múzeumban (4700 Mátészalka, Kossuth utca 5., tel.: 06/44/502-646) – hívja fel a párlataik megmérettetésének szakmai hasznában hívő párlattulajdonosok figyelmét a Lovagrend főpohárnoka. Csobolya Attila a versenyszabályzat megismerésén túl azt is az érdekeltek figyelmébe ajánlja, hogy a párlatversennyel, illetve a tarpai szatmár-beregi szilvanapi rendezvénnyel kapcsolatosan felmerülő egyéb kérdésekre Nagy Gábor egyesületi titkártól (+36/20/397-1915) kaphatnak választ.

GB

A bejegyzés a szon.hu cikke alapján készült.