A Csurgói Történelmi Park adott otthont a hét végén a 11.Porrogi Pálinkaversenynek és a 41. Borversenynek,  amelyet hagyományosan a Hétszergörbe Gazdakör, a Pálinka-vidék Egyesület és a Porrogi Önkormányzat szervezett. A  pálinka-versenytételek számát tekintve ez a mustra a második legnagyobb az országban

Gyenesei István versenyigazgató

szerint azzal is büszkélkedhetnek a szervezők, hogy a hazai magánfőzött és bérfőzetett (kereskedelmiek nélküli) pálinkák számát tekintve ma a porrogiak versenye  az országban az első.  Ez évben 179 párlatkészítő, 1253 pálinkáját kóstolhatta meg és minősítette másfél nap alatt 26 kiváló, országos, sőt nemzetközi tekintéllyel bíró szakértő, akik elismeréssel nyilatkoztak a az előkészítésről és a rendezés minőségéről.

Az ítészek véleménye szerint a felvonultatott minták minősége is állja a versenyt a legjelentősebb hazai megmérettetésekkel. Ezt erősíti meg, hogy 254 párlat kapott arany minősítést, 270 ezüstöt, 352 pedig bronzot. Számos olyan különlegesség is szerepelt a versenytételek között, mint például Irsai törköly csípős paprika ágyon, bizonyítva, hogy kellő fantáziával és szakmai tudással minden gyümölcsből, termésből lehet jó, néha meglepő párlatot készíteni. 

Madarász Zoltán polgármester, a verseny főszervezője elmondta, hogy: A pálinka készítésben nem az alkohol előállítás, hanem az emberi kapcsolatok építése, ápolása a lényeg! Öröm és büszkeség, hogy milyen sokan, jöttek hozzánk résztvevőként,bírálóként, segítőként. Bebizonyítottuk, hogy szívvel és akarattal komoly eredményeket lehet elérni.       

 Az eredményhirdetésre  március 4.-én kerül sor Csurgón.

 

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül