Kölcsönös megbecsülésük jeléül ünnepélyes keretek közt írta alá – Várkonyiné Czupy Anikó Elnök Asszony Lövői, valamint Győrfi Bertalan Nagymester, és Vágfalvi Attila Elnök úr Sólyi részről – azt az Együttműködési Megállapodást, amin kijelentik hogy megbecsülik jó kapcsolatukat, a másik tevékenységét, és segítik egymást közös céljaik elérésében, és azok megvalósításában.

A II. Lövői Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny Eredményhirdetéssel egybekötött Gálaestjén vendégül láttuk a Sólyi Szent István Pálinka Lovagrend képviselőit. A velünk szinte egy időben, a Dunántúlon elsőként alakult Pálinka Lovagrenddel kezdetektől fogva nagyon jó a kapcsolatunk. Mi, a Magyar Kisüsti Pálinkafőzők Egyesület és Lovagrend tagjai úgy gondoljuk hogy megfelelő, hasonló értéknagyságú elveket képviselő, annak megfelelően tevékenykedő partnerekre találtunk.

A megállapodás aláírása után Gyűrű Ferenc Atya lövői Plébános a Pálinka Lovagok és vendégeink jelenlétében Áldását adta és Megszentelte a pálinkákat, párlatokat. Majd visszatérve a nagy terembe, a közel 200 hivatalos vendég együtt felállva énekelte el a Magyar, a Székely Himnuszt, valamint ősi himnuszunkat, a Boldogasszony Anyánkat…