Kulturális és gyermekprogramokkal fűszerezett volt a rendezvény. Bemutatták a Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetét.

Az év utolsó termelői piacát tartották a hétvégén Ongán, ahol a Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetét is bemutatták a nagyközönségnek, stílszerűen a kialakítás alatt lévő pálinkamúzeumban.

Új színfolt

– A kulturális és gyermekprogramokkal fűszerezett helyi termelői piacunk slágerterméke a forralt bor és a frissen sütött tepertő volt. Emellett számos termék közül válogathattak az adventi piacra kilátogatók – tudtuk meg Takács Lászlótól, a rendezvényt szervező Ongai Kulturális Egyesület elnökétől. – Új színfolt volt, hogy helyben itt találkozhattak először az olvasók a Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetével. A sajtó előtti nyilvános bemutatása két nappal korábban Budapesten volt.

A hamarosan a boltokban is kapható könyv Gyökerek. Múlt fejezetében a közelmúlt adatait vizsgálva feszegetik a minőségi pálinka jelenét és jövőjét. Az Értékek – jelen fejezetben a 2019. évi Quint­essence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatják be, magyar és angol nyelven. Ezek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják. A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-os és 2018-as kötetben megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány – Csendes Zsolt és Dúl Udó tollából – harmadik, egyben befejező részeként a modern érlelés konkrét, új kutatási eredményeiről tájékozódhatnak az olvasók. A fejezet másik tanulmánya a bogyós, illetve az erdei és vadon termő gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajta­sajátosságait veszi számba Takács László jóvoltából. Ő egyben a kötet szerkesztője is. A fejezet harmadik tanulmányában Dömötör Zsolt a gyümölcspárlatok érésdinamikájának vizsgálatát ejtette meg az aromakomponensek analízisén keresztül.

A cikk a book.hu honlap cikke alapján készült.