A fél évszázada, 1969-ben Anton Massel borkémikus által alapított IWSC bor és párlatversenyre nevezőknek nem csak érzékszervi megítélésen, de laboratóriumi analízisen is át kell esniük, mielőtt a több mint 400 globális szakértőből álló zsűri pontozná őket.
Idén több mint 3000 párlatot neveztek a versenyre: a hagyományosan népszerű italok, mint a whisky, rum, vodka vagy gin mellett olyanokat is, mint a Peruban és Chilében készített borpárlat, a pisco, a mexikói agávé párlat, a mezcal vagy az ázsiai párlatok közül a japán sócsú és a kínai pajcsiu.
Gyümölcspárlat kategóriában idén a Zsoldos Pálinka Manufaktúra hozott haza egy aranyérmet Irsai Olivér szőlő pálinkájával. A párlatversenyen a magyarok közül összesen három nevező hozott el díjat: a Zsoldos mellett az Agárdi Pálinkafőzde és a Zwack Unicum.
A márka szőlő pálinkáját az IWSC zsűrije „őszinte és jól elkészített terméknek” nevezete értékelésében.
A 2015-ben Tiszaföldváron alapított Zsoldos Pálinka Manufaktúra fözőmesterei modern oszlopos technológiát alkalmazva, érzékszervi vizsgálattal irányítják az elektromos tüzelésű üstben folytatott pálinkafőzést. A több éves pálinkafőzési és értékesítési tapasztalattal rendelkező alapítók célja a lehető legmagasabb minőségű pálinka előállítása, hogy minden korosztály számára vonzóvá tegyék a pálinkát, nem csak a Kárpát-medencében, hanem azon túl is. A jelenlegi kapacitások, 40% alkoholtartalomra vonatkoztatva évente körülbelül 12-13 ezer liter pálinka elkészítését teszik lehetővé.
A bejegyzés a bartrend.hu weboldalon található cikk alapján készült.