A HAGYÓ Kft. 1999 óta foglalkozik élelmiszeripari berendezések és innovatív technológiák fejlesztésével, gyártásával és installálásával: főleg borászati, gyümölcsfeldolgozási, és lepárlási területeken. Büszkék a borászatok és pálinkafőzdék részére kifejlesztett számítógépes automatizálási rendszerükre, és hogy az irányított erjesztés technológiák tekintetében hazánkban piacvezetők. Több mint 200 referenciával rendelkeznek: belföldön és a környező országokon kívül Amerikában, Indiában és Angliában is.
A járványhelyzet miatt kialakult, hosszú távú igényekhez igazodva, a HAGYÓ Kft. új, kettős hasznosítású technológiát fejlesztett. A kompakt, automatizált és egyszerűen üzembe helyezhető HAGYÓ SNT lepárló egyrészt alkalmas fertőtlenítő alapanyag: magas tisztaságú, 90-93 V/V%-os alkohol gazdaságos előállítására, akár a kereskedelemben forgalmazott cukorból, valamint a vodkán kívül bármely nemzet párlatának tökéletes minőségű megalkotására is képes a speciális, saját fejlesztésű kompakt finomító oszlopnak köszönhetően, mely cégük szabadalommal védett szellemi tulajdona.
március 25-27. között Lovassy György és Adamik Anikó verseny igazgatók vezetésével a békéscsabai Panoráma Étteremben. Minden mintát egyszerre 6 fő kóstol meg párhuzamosan, egymástól függetlenül. Lovassy György évek óta a gyulai verseny igazgatójaként is ismert – mellette okleveles élelmiszeripari mérnök, a Destillata és más nemzetközi versenyek magyar zsűritagja, hivatalos pálinka tréner és bíráló, a KOTHE cég hivatalos magyarországi képviselője -, mellette új szereplő az eddigi években bírálóként tevkénykedő Adamik Anikó, aki a Gyulai Pálinka Manufaktúrától „igazolt” át a fesztivál és verseny csapatához!
A zsűri számítógéppel bírál, 4×5 pontos bírálati rendszerben, ahol megvizsgálják, hogy a termék izében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák.
Mindemellett minden mintáról szöveges értékelést is készítenek, amelyet az eredményhirdetés követően 15 napon belül megkapnak a nevezők is.
A Brillante 2020 párlatverseny pontszámításának alapja
a zsűri értékelése szerinti pontszámok. A számítás módja, a megadott hat kategóriában szereplő kategóriánként 1, a legnagyobb pontszámú termékek összege adja a végső verseny pontszámot. A legtöbb pontot szerző Bérfőzető, vagy Magánfőző nyeri el a címet. Pontegyenlőség esetén az a termelő nyeri el a címet, akinek több terméke érte el a Champion díjat.
Forrás: moderngyárakéjszakája.hu
Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az.
www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül