Már várják a nevezéseket a megyei párlatversenyre, az eredményhirdetés Tarpán lesz az új pálinka ünnepén.

Az idén is meghirdette hagyományos megyei pálinkaversenyét – törvényes szóhasználattal: párlatversenyét – a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület.

A bírálatnak a lovagrend tarpai székháza ad otthont
Fotó: KM-Archív

Várják a nevezéseket

A „lovagias” szervezők már várják a nevezéseket a saját főzésű vagy bérfőzetett párlatok szakmai megmérettetésére szatmári szilva, szabolcsi alma és egyéb gyümölcspárlat kategóriákban. Az egyenként fél liter – bérfőzési lappal, illetve jegyzői engedéllyel – igazolt származású mintákat „Párlatverseny” jeligére szeptember 19-én 15 óráig lehet leadni a mátészalkai Szatmári Múzeumban (Mátészalka, Kossuth utca 1., 06/44/502-646) hétköznap munkaidőben vagy a megyeszékhelyen Nagy Gábor egyesületi titkárnál (06-20-3971915).

A megmérettetéssel kapcsolatos további kérdésekre a lovagrend honlapján (www.szatmaripalinka.hu), a versenyfelhívásban olvasható részletes információ. A versenyminták érzékszervi bírálatának, azaz a szakértő lovagi zsűri munkájának ezúttal a lovagrend tarpai székháza ad otthont egy héttel a díj­át­adó előtt. A párlatverseny ünnepélyes eredményhirdetését szeptember 28-án délután a hagyományokhoz híven Tarpán, az idén 16. Szatmár-Beregi Szilvanap nagyközönsége előtt tartják meg a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend látványos új pálinka ünnepén.

A bejegyzés a szon.hu cikke alapján készült.