A verseny

  • Értékelése: még nincs értékelve
  • Szervezője: Pannónia Pálinkakultúra Egyesület​
  • Hivatalos weboldala: párlatverseny.hu
  • Közösségi média oldala(i): Facebook

A Pannónia Párlatverseny története 2018-2023.

feltöltés alatt.

A Pannónia Párlatverseny célja

feltöltés alatt

Pannónia Párlatverseny pontszámításának alapja

20 pontos bírálat alapján történik, ami az alábbiak szerint osztódnak fel:

Tisztaság: 5 pont: nem optikai tisztaság, hanem párlat tisztaság. Az elő-utópárlat és egyéb technológiai hibákból származó (pl.: penészes cefre, ecetesedés stb.) hibákat vizsgálják illat alapján. 5 pont, ha nem érezhető ilyen hiba. A hibák mértékétől és mennyiségétől függően vonnak le pontot.

Gyümölcskarakter: 5 pont: illat és íz alapján vizsgálják, mennyire felel meg a megnevezésben szereplő gyümölcsfajtának. Ha egyáltalán nem annak a gyümölcsnek az illatát és ízét érzik, vagy abszolút neutrális, akkor 1 pont. Innentől kezdve, minél jellegzetesebb, intenzívebb, kellemesebb, úgy nőhetnek az adott pontok 5-ig.

Szájérzet: 5 pont: itt vizsgálják a szájban érezhető ízeket, azok maradandóságát, kellemességét, eleganciáját stb.

Harmónia: 5 pont: itt a termékről alkotott össz. benyomásokat, az íz, illat harmóniáját értékelik. Minél jobb, annál több pont. Figyelembe veszik, hogy az illat és az íz összhangban van-e. A kóstolás után az íz megfelel-e annak az elvárásnak, amit a szaglás után támasztottak a termékkel szemben.

Az éremhatárok a következők:

  • arany: 18,0 – 20,0 pont
  • ezüst: 16,0 – 17,0 pont
  • bronz: 14,0 – 15,0 pont
Győrfi Bertalan, pálinkabíráló

Forrás: parlatverseny.hu

Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az. 

www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül