Ha megvettük a kiszemelt újdonságot, amire vágytunk, joggal merül fel a kérdés, hogyan kóstoljuk meg szakszerűen, hogy az élmény teljes legyen, és még palinkabiralok.hu-ra is felrakhassuk. Fesztiválokra járóknak és a legjobb klubok törzsvendégeinek szintén ajánlom ezt a bejegyzést, hiszen legalább láthatják, megfelelően szervírozzák-e hőn várt nedűket.
Először is fontos megjegyezni, hogy az ital megvásárlásán kívül vannak még előzetes feltételei a kóstolásnak a palack behűtése, vagy éppen nem behűtése. A pálinkát középkori szobahőmérsékleten, – vagy egyesek szerint pincehőmérsékleten, – azaz 18-20 °C-on isszuk, hogy a gyönyörű gyümölcsaromák kiugorjanak a pohárból. Csak a hibás, vagy rossz párlatokat szokás behűteni, hogy ne lehessen érezni sem a szagát, sem az ízét, csak a hatását. A jó pálinka a tulipánpohárból úgy illatozik, mint egy szál virág az asztali vázában.
A teljes cikk ide kattintva olvasható: