Ízlelje meg a Gasztrosétány kínálatát, készítse el a saját csokoládéját, fessen halat vagy üljön bele a piros fotelbe. Pincék, présházak, a kis parasztudvar és minden, ami szem-szájnak ingere várja a látogatókat: etyeki borok és pezsgők, borban párolt körte csokikrémmel, szőlőleveles töltike, folyóborok, levendulás fröccs és sorolhatnánk.

Must, bor, barátok, kultúra – kell ennél több? Mondjuk a jó zene és az ínyencségek sem ártanak, szerencsére ezek egyikéből sem lesz hiány az őszi Etyeki Pikniken.

Forrás: Etyeki Piknik Facebook

A Gingalló Csokoládéműhely bemutatja a csokoládékészítés minden csínját-bínját, sőt a különleges kézműves csokoládéktól a forró italokon keresztül a csokinyalókáig mindent megkóstolhat.

A Piknik Liget népi játszóteret, „pónilovit” és állatsimogatót biztosít, míg az Aubergine Teraszon a következő finomságok kóstolhatók:

padlizsán- és zakuszkakrém csészében, ratatouille grillételek, BBQ csirkecomb, oldalas és pulled pork szendvics, szarvaspörkölt burgonyafánkkal és áfonyalekvárral, etyeki borok és pezsgők.

A Desszert Pince is várja a látogatókat,

méghozzá csokikrémmel táltalt, borban párolt körtével, szedres fehércsoki-mousse tortával és vaníliás őszibaracktortával, amelyet a karamellszósz tesz tökéletessé. A Vértes Pincében kóstoló és vásár lesz a Vértes Birtok boraiból,

a Milán Pince – Zalán Faház pedig a következő étkekkel készül: babgulyás füstölt csülökkel háziasszony módra, házias sültek és sütemények, limonádék széles választéka, pálinka- és borkóstoló.

Jelen lesz még továbbá a Haraszthy Pincészet, az Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet, valamint a szőlőleveles töltike, húsgombócos parasztcsorba, a miccs faszénen sütve, etyeki borok, Tarpa-pálinka és csíki sörök. A Gombai Pezsgőpince must-, pezsgő- és borkülönlegességekkel és szablyás pezsgőnyitással,

a Halmi Pince pedig folyóborokkal, borpárlatokkal és kézműves szörpökkel készül.

Ez még azonban csak egy része a kínálatnak, további információkért látogasson el az esemény weboldalára. Az Etyeki Pikniket szeptember 7.-8. között tartják.

Forrás: www.origo.hu