Jó házipálinka szilvából? Van ilyen? Erre a kérdésre keresi a választ idén a idén a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Csabai Pálinka Klub az Békés Megyei Házipálinka Versenyen, ahová a megye határain belül élő magánfőzők és bérfőzetők a megyében főzött, vagy főzetett pálinkái versengenek. A szervezők egyik célja a versennyel a házipálinkák minőségének javítása.

A részvétel feltétele félliternyi vadgyümölcs, nemes gyümölcs, szőlő törköly, vegyes, illetve legalább három hónapon át fahordóban érlelt gyümölcs- vagy törkölypálinka, ópálinka vagy ágyas pálinka.

A nyilvános zsűrizés január 25. és 30. között lesz a Csabagyöngye 1. emeleti Pataky termében. A zsűrizés időpontjáról, illetve arról, hogy a zsűri hány napot vesz igénybe a rendelkezésére álló ötből, a benevezett italok számának ismeretében dönt az értékelő grémium.

Nagy kérdése az idei vetélkedésnek: vajon megyénkben, ahol hagyományosan jelentős a szilvatermés, érkezik-e ebből a gyümölcsből is a többi gyümölcshöz hasonlóan kiváló pálinka a zsűri elé?

Nevezni a pálinkánkénti 700 forintos nevezési díj befizetésével január 16-ig lehet a Csabagyöngye Kulturális Központban. A verseny kiírása letölthető innen, a nevezési lap pedig innen.

További felvilágosítás kérhető Varga Gábortól a
66/449-222-es és a 30/456-7227-es telefonszámokon,
vagy a gaborva@gmail.com e-mail címen.