Ha visszatér a nagy meleg, a jéghideg hab tökéletes választás!

Hozzávalók 4 személyre

2,5 dl édesített növényi tejszín

5 dkg tisztított mandula

5 dkg tisztított pisztácia

15 dkg túró

2 ek. vaníliás porcukor

Az öntethez

10 dkg őszibarackdzsem

2 ek. pálinka

Elkészítés

1. A növényi tejszínt hűtőben lehűtjük. A mandulát és a pisztáciát serpenyőbe szórjuk, majd zsiradék nélkül 3-4 perc alatt megpirítjuk. Azonnal hideg tányérra borítjuk, aztán nagyobb darabokra vágjuk. 

2. A növényi tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a pépesre tört túrót, a porcukrot, a pirított magok háromnegyed részét, majd újból kemény habbá verjük. Hűtőben alaposan lehűtjük (3-4 óra). Fél-egy órára betehetjük a mélyhűtőbe is, de nem kell megfagynia! Akkor jó, ha tömör, de nem jeges.

3. Tálaláskor a magos habot tányérra tett, vizezett desszertes fémgyűrűbe szedjük, belenyomkodjuk, hogy tömör legyen, majd óvatosan lehúzzuk a formát a habról. A tetejét megszórjuk a visszamaradt magokkal.

4. A dzsemet kissé megmelegítjük, elkeverjük a pálinkával, majd rálocsoljuk a krémre. Azonnal kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc + hűtés

Recept: Liptai Zoltán

Forrás: blikk.hu