“Brillante 2020 Hungarian Spirits Award” sajtóközlemény
2020. április 23. és 25. között, immáron huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál. A rendezvény 3 napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a
magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül. A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre kerül a „Brillante – 2020 Hungarian Spirits Award”, amelyre első körben a bérfőzetők és magánfőzők párlatait várják határon innen és túl.
2020. április 23. és 25. között, immáron huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál. A rendezvény 3 napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a
A Brillante 2020 párlatversenyre
nevezni a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon, a Brillante – 2020 menüpontban történő regisztrációval lehet. A minták beküldésének határideje 2020. március 9. péntek 18.00 óra. A versenyen indulóknak bérfőzető és magánfőző kategóriában fajtáként minimum 2 x 0,35 liter versenymintát kell beküldeniük. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat. A nevezési díj bruttó 3.000 Ft vagy 10 EUR mintánként, 5 minta felett bruttó 2.500 Ft vagy 8 EUR mintánként.
március 25-27. között Lovassy György és Adamik Anikó verseny igazgatók vezetésével a békéscsabai Panoráma Étteremben. Minden mintát egyszerre 6 fő kóstol meg párhuzamosan, egymástól függetlenül. Lovassy György évek óta a gyulai verseny igazgatójaként is ismert – mellette okleveles élelmiszeripari mérnök, a Destillata és más nemzetközi versenyek magyar zsűritagja, hivatalos pálinka tréner és bíráló, a KOTHE cég hivatalos magyarországi képviselője -, mellette új szereplő az eddigi években bírálóként tevkénykedő Adamik Anikó, aki a Gyulai Pálinka Manufaktúrától „igazolt” át a fesztivál és verseny csapatához!
A zsűri számítógéppel bírál, 4×5 pontos bírálati rendszerben, ahol megvizsgálják, hogy a termék izében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák.
Mindemellett minden mintáról szöveges értékelést is készítenek, amelyet az eredményhirdetés követően 15 napon belül megkapnak a nevezők is.
A Brillante 2020 párlatverseny pontszámításának alapja
a zsűri értékelése szerinti pontszámok. A számítás módja, a megadott hat kategóriában szereplő kategóriánként 1, a legnagyobb pontszámú termékek összege adja a végső verseny pontszámot. A legtöbb pontot szerző Bérfőzető, vagy Magánfőző nyeri el a címet. Pontegyenlőség esetén az a termelő nyeri el a címet, akinek több terméke érte el a Champion díjat.

A Brillante 2020 párlatverseny pontszámításának alapja
a zsűri értékelése szerinti pontszámok. A számítás módja, a megadott hat kategóriában szereplő kategóriánként 1, a legnagyobb pontszámú termékek összege adja a végső verseny pontszámot. A legtöbb pontot szerző Bérfőzető, vagy Magánfőző nyeri el a címet. Pontegyenlőség esetén az a termelő nyeri el a címet, akinek több terméke érte el a Champion díjat.
Az elismeréseken túl azért is érdemes lesz nevezni, mert a Legjobb Bérfőzetett Párlat, a Legjobb Magánfőzött Párlat, a Legeredményesebb Bérfőzető, valamint a Legeredményesebb Magánfőző 50-50.000 Ft értékű vásárlási utalványt is elnyernek, amelyet a Lovassy P.A.C Kft.-nél tudnak beváltani a díjazottak – természetesen a párlatfőzéshez elengedhetetlen termékekre!
A Brillante 2020 párlatverseny pontszámításának alapja
a zsűri értékelése szerinti pontszámok. A számítás módja, a megadott hat kategóriában szereplő kategóriánként 1, a legnagyobb pontszámú termékek összege adja a végső verseny pontszámot. A legtöbb pontot szerző Bérfőzető, vagy Magánfőző nyeri el a címet. Pontegyenlőség esetén az a termelő nyeri el a címet, akinek több terméke érte el a Champion díjat.
Az elismeréseken túl azért is érdemes lesz nevezni, mert a Legjobb Bérfőzetett Párlat, a Legjobb Magánfőzött Párlat, a Legeredményesebb Bérfőzető, valamint a Legeredményesebb Magánfőző 50-50.000 Ft értékű vásárlási utalványt is elnyernek, amelyet a Lovassy P.A.C Kft.-nél tudnak beváltani a díjazottak – természetesen a párlatfőzéshez elengedhetetlen termékekre!
A fődíjak mellett champion, azaz kategória győzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak a szervezők.
A versenyfelhívással kapcsolatos folyamatos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu oldalon érhetők el.
Forrás: hivatkozás
Az élet tele van nehéz döntésekkel, a pálinkavásásrlás ne legyen az.
www.palinka.online – pálinkavásárlás sorbanállás nélkül